International logistics: Application in oil and gas industry
Uluslar arası lojistik: Petrol ve doğal gaz endüstrisinde bir uygulama
- Tez No: 223874
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET TANYAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Lojistik yönetimi, uluslararası lojistik, intermodal transportasyon, Logistics management, international logistics, intermodal transportation
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu çalısmada, uluslararası lojistigin petrol ve dogal gaz endüstrisindeki bir uygulaması yer almıstır. Uluslararası lojistik için mevcut bir standardın olmadıgı için, uluslararası lojistikte kullanılan bütün birimler, belgelendirmeler ve kolaylıklar ele alınmıstır. Ülkeler arası imzalanan Ticari Anlasmalar ve olusturulan Ticari Birlikler, uluslararsı lojistigi kolaylastırdıgı görülürken, serbest bölgeler ve antrepoların deger katmak için uygun yerler oldugu sonucuna varılmıstır. Gelismis ülkelerin lojistik altyapısının da gelismis olduguna ve fakir ülkelerin yetersiz lojistik altyapıya sahip olduklarına sahit olunmustur. Ayrıca, Körfez bölgesindeki petrol ve dogal gaz sirketlerine tedarik yapan firmarların simdiki durumu ile yeni tasarlanan uluslararası lojistik modeli karsılastırılmıstır. Yeni model için 5 yıllık mali öngörü yapılmıltır.
Özet (Çeviri)
In this study international logistics is applied in oil and gas industry. As there is no standardized procedure for international logistics, all units, documentations, and facilities of international logistics are discussed in details. Trade Agreements and Trade Unions between countries lead to easier logistics management; also, free zones and bonded warehouses are suitable places to add value. It is witnessed that developed countries have developed logistics infrastructure, and developing countries have insufficient logistics infrastructure. Moreover, a new logistics management system is developed for supplying goods to oil and gas companies in the Gulf region, and compared with existing ones. Also, a financial projection is done for 5 years.