İzmir ili iklim parametrelerinin değerlendirilmesi
The evaluation of climate parametres of izmir
- Tez No: 224074
 - Danışmanlar: PROF.DR. FERİT DORSAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Coğrafya, Ziraat, Geography, Agriculture
 - Anahtar Kelimeler: Basınç, sıcaklık, yağış, oransal nem, rüzgar, toprak sıcaklığı, İzmir, pressure, temperature, rainfall, humidity, wind, soil temperature, İzmir
 - Yıl: 2007
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Ege Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada İzmir merkez ve ilçelerinin 1975-2005 dönemine ait iklim parametreleri incelenmitir. Basınç, sıcaklık, oransal nem, bulutluluk, açık ve kapalı günler sayısı, bulutlu günler, yağışlı, sisli günler, rüzgar ve toprak sıcaklığındaki aylık değişimler şekiller ve çizelgeler halinde gösterilmiştir. Bu çalışma tarım, endüstri, sanayi ve turizm alanında çalışanların İzmir iklimi hakkında bilgi edinebilmeleri için önemli bir kaynak olacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study climate parameters of the central and neigbouringdistricts of İzmir have been examined belonged to the years 1975 to 2005. Pressure, temperature, humidity, number of open and overcast times, cloudy times, rainfall, foggy times, wind and soil temperature of monthly changes in the value have been shown as figures and tables. This study is supposed to be a good reference for ones who study on agriculture, industry and tourism and who want to get information about İzmir's climate.