On some low seperation axioms in topological spaces
Topolojik uzaylarda bazı genelleştirilmiş kümeler ve onların ayırma aksiyomları üzerine
  1. Tez No: 224084
  2. Yazar: FERHAT ESENBEL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OYA ÖZBAKIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: küme, )-açık küme, )-kapalı küme, )-kapanış ve (, )-kaplama noktası, set, )-open set, )-closed set, )-closure of any set and (, )-cluster point
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Topoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tezde , ilk olarak tezin daha kolay anlaşılması için bazı temel tanımlara ve teoremlere yer verilmiştir. Daha sonra topolojik uzaylarda bir kümenin (? , ?)-kapanışı ele alınarak bir kümenin ??-çekirdeği , (),???komşuluğu , ??-g-kapalılık ve ()?,??süreklilik terimleri tanıtılmıştır. Ayrıca, (? , ?)-açık küme ve -?D?-kümelerle ilgili bazı ayırma aksiyomları incelenmiştir. Buna ek olarak bazı teoremlere ve özelliklere yer verilmiştir. Son olarak, ??-R0 uzaylar ve ??-R1 uzaylar ele alınarak onların özellikleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis , firstly , we gave place to some basic definitions and theorems in order to make the reading easier. Then , we introduced the terms of ??-kernel , (? , ?)-neighbourhood , ??-g-closedness and (? , ?)-continuity by using the definition of (? , ?)-closure of sets in topological spaces. Furthermore , (? , ?)-open sets and ?D?-sets were examined . In addition to this , theorems and properties related with the mentioned terms were also given place. Finally , ??-R0 and ??-R1 spaces were introduced and their properties were examined.