Balıklarda aşılamanın beslenmelerine ve gelişimlerine etkisi
The effect of vaccination to feeding and growth the fish
  1. Tez No: 224093
  2. Yazar: BAŞAK ÖZKESİCİ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ YILDIRIM KORKUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Aşılama, Bağışıklık Sistemi, Balık Hastalıkları, FCR, SBO, levrek balığı, Vaccination, Immune System, Fish Disease, FCR, SGR, sea bass
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışma izmirde Dardanel Su Ürünleri A.Ş. de 90 gun süreyle yapılmıştır. Genel olarak balık hastalıklarından ,balıklarda bağışıklık sisteminden,aşı yöntemleri ve aşılamanın genel prensiplerinden bahsedilmiş,ikinci bölümde levrek yavrularına enjeksiyon yöntemiyle yapılan aşının özellikleri verilmiş. Bu çalışmada aşısız balıklar 11390 kg yem tüketirken aşılı balıklar 12590kg yem tüketmişlerdir. Sonuç bölümünde aşılı ve aşısız balıklar karşılaştırılmış, vücut ağırlıkları, total boyları, incelenmiştir. Aşılı balıklar 100ve 102 gr ağırlığına ulaşırken aşısız balıklar 88.4 ve 88.6 gr ağırlığına ulaşmışlardır. Çalışma süresince FCR (Yem Dönüşüm Oranı), SBO (Spesifik Büyüme Oranı) hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
The study performed in İzmir at Dardanel Su Ürünleri A.Ş throught 90 days In this study fish disease, immune system in fish, vaccination method, general principles of vaccination and in second part proporty of vaccine which done with injection for sea bass (Dicentrarchus labrax L.,1758) have been determinated .In this study, vaccinated fish had consumed 12590 kg feed while unvaccinated fish had consumed 11390 kg feed. At result, while vaccinated fish had growth up to 100 and 102 g, unvaccinated fish had growth up to 88.4 and 88.6 g. Vaccinated and un?vaccinated fish have been compared, Feed Conversion Rate (FCR), and Spesific Growth Rate (SBO) have been found.