Dinamik topolojik lojik
Dynamic topological logic
  1. Tez No: 224134
  2. Yazar: NAİLE TOPBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TERZİLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Modal Lojik, Dinamik Topolojik Lojik, Çözülebilir ve Çözülemez Uzaylar, Saçılmış Uzaylar, Kalıtsal Çözülemez Uzaylar, Kuvvetli Çözülemez Uzaylar, Hausdorff- İndirgenebilir Uzaylar, GL and Grz Semantikleri, Modal logic, Dynamic Topological logic, Resolvable and Irresolvable Spaces, Scattered Spaces, Hereditarily Irresolvable Spaces, Strongly Irresolvable Spaces, Hausdorff-Reducible Spaces, GL and Grz Semantics
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
  12. Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, tez konusu tanıtılmış ve konu ile ilgili çalışmalar hakkında gerekli bilgiler verilmiştir.İkinci bölümde, bu tezi anlamada kolaylık sağlayacak genel bilgiler ve gerekli tanımlar yer almıştır. Ayrıca, Seyrek İndirgenebilir Haussdorf ve Kalıtsal Çözülemez Uzaylardan bahsedilerek Modal Lojikte GL ve Grz ile Metrik ve Kompakt Uzaylarla HR arasındaki ilişkiler incelenmiştir.Üçüncü bölümde, HI ve HR uzayları ile ilgili bazı sonuçlara ulaşılmış ve bu sonuçlar genişletilmiştir.Dördüncü bölümde, Kompakt SI Uzayları ve Haussdorf SI Uzayları incelenmiştir.Sonuçlar son bölümde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. In the first chapter, the topic of thesis is introduced. The background knowledge on this topic is shortly given.In the second chapter, the necessary definitions are generated to make easy to understand the thesis. Furthermore, Scattered, Hausdorff-Reducible, and Heredetarily Irresolvable spaces are discussed, and, HR, GL and Grz in Modal Logic and Metric and Compact Spaces are studied.In the third chapter, some properties of HI and HR spaces are worked and get some results.In the fourth chapter, Compact SI Spaces and Haussdorf SI Spaces are investigated.Results are given in the last chapter.