9-11 yaş grubu çocukların hentbole özgü yetenek düzeylerinin araştırılması
The investigation of capability levels of nine to eleven year old children regarding the sport of handball
  1. Tez No: 224886
  2. Yazar: AHMET YAVAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TURGUT KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuk, Hentbol, Spor, Yetenek, Child, Handball, Sport, Talent
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalışma, 9-11 yaş grubu çocukların hentbole özgü yetenek düzeylerinin tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır.Araştırmaya, Konya Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda öğrenim gören ve daha önce herhangi bir spor branşında eğitim almayan yaşları 9-11 arasında değişen 182 kız, 184 erkek olmak üzere toplam 366 öğrenci katılmıştır.Araştırmaya katılan öğrencilerin, boy uzunluğu ve vücut ağırlığı ölçümleri yapıldıktan sonra bu öğrencilerin hentbol branşına özgü becerilerini tespit etmek amacıyla hentbol yetenek test bataryası uygulanmıştır.Hentbol yetenek test bataryası uygulanan 182 kız, 184 erkek öğrenciden toplam puanlara bakıldığında iyi ve çok iyi seviyeye sahip 53 (% 29,1) kız ve 65 (% 35,3) erkek öğrenci olduğu tespit edilmiştir.Sonuç olarak; bu tespit edilen öğrencilerin, hentbol branşına yönlendirilmeleri ve bu branşta eğitim almalarının uygun olacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This study performed in order to determine capability levels of 9-11 year old children regarding the sport of handball.Total 366 students that consisted of 182 girls and 184 boys ranging between 9-11 year old children who study in Konya Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal Primary School and not trained in any sport branch, participated in study.After measuring heights and body weights of students participated in the study, handball ability test battery was applied in order to determine capability levels of these children regarding the sport of handball.When looking at scores of 182 girls and 184 boys who were applied handball ability test battery, it was determined that there were 53 (% 29,1) girls and 65 (% 35,3) boys having good and very good levels.Therefore, ıt?s thought that it would be suitable to orient these students to handball and train them in this branch.