Örgütlenme açısından kamu-özel yönetim etkileşimi: Türkiye örneği
In terms of public- private administration interaction: The Turkey case
  1. Tez No: 226037
  2. Yazar: FATMA TORUN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. CEMAL ALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu Yönetimi, Özel Yönetim, Örgütlenme, Public Administration, Private Administration, Organization
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mersin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Tüm dünyada demokratikleşme, küreselleşme, yerelleşme, özelleştirme, gibi süreçlerin gelişmesi ile birlikte kamu yönetiminin rolü ve fonksiyonlarında dadeğişime gidilmesi düşüncesi, ülkemizin de gündemindeki önemli konulardan biridir.Devletin yetkilerinin ve faaliyet alanlarının sınırlandırılması gerektiği neredeysegenel bir kanı haline gelmiştir. Kalite, etkinlik, verimlilik gibi kriterler açısındangeçerliliğini yitiren geleneksel kamu yönetimi sistemlerinin yerini yavaş yavaş yenikamu yönetimi anlayışı almaktadır. Yeni Kamu Yönetimi anlayışının da yaygınlaşması, işletme tekniklerinin kamu yönetimine uygulanması sonucunu doğurmuştur.Türkiye 'de uzunca bir süre, özel sektör, kamu yönetiminin gelişimine paralel olarak; kamu sektöründen etkilenmiştir. Fakat son dönemlerdeki yeni gelişmeler sonucunda kamu yönetimi, özel yönetimden etkilenen konuma geçmiştir.
Özet (Çeviri)
In terms of Public- Private Administration interaction: The Turkey CaseAlong with the development of processes like democratization, globalization, localization, privatization in the world, the thought of changing in the role and functions of public administration, is the most significant subject at the present time in our country. The need of restriction on the power and the field of activity of the state has nearly become a general opinion. The new public administration understanding has gradually replaced with the traditional public administration systems which have lost its validity in terms of the criterions such as quality, efficiency, productivity. To becoming widespread of New Public Management (NPM) concept has caused the consequence of applying business methods to public administration.In this sense, in parallel development of the public administration in Turkey, the private sector has been influenced by the public sector. However, public sector has begun to be influenced by the private sector as a result of recent developments.