Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren KOBİ'lerde inovasyon etkinlikleri
  1. Tez No: 226588
  2. Yazar: EMRULLAH YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL BAKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnovasyon, KOBİ, İnovasyon Yönetimi, Innovation, Small and Medium Size Enterprise (SME), Management ofInnovation
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışma küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin inovasyon yönetimleriniincelemeyi amaçlamıştır.KOBİ'ler denilince akla rekabet koşullarının sürekli değişmekte ve yoğunlaşmaktaolduğu işletmeler gelmektedir. KOBİ'ler iş dünyasında, tüketicilerin beklentilerindeki artışacevap vermekte zorluk yaşayan, değişen koşullara uyum sağlamada problem yaşayanişletmelerdir. Bu problemlerin ve zorlukların neler olduğu araştırılmış ve sonuçlardeğerlendirilmiştir.Bu çalışmada, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 34 firma çalışanı ile anketyapılmıştır. Anketi yanıtlayan çalışanlar arasında, orta ve üst düzey yöneticiler, finansman,pazarlama, insan kaynakları, üretim ve Ar-Ge yöneticileri bulunmaktadır.Çalışmadaki en önemli sonuç, çalışmaya katılan firmaların inovasyonun önemininbilincinde oldukları ve her firmanın yapmış olduğu inovasyon çalışmalarının gelecek 10 yıliçerisinde süre gelecek planlar içerisinde yer aldığıdır.
Özet (Çeviri)
When one says Small and Medium size Enterprise (SME), it comes to mind the idea ofadministration whose rivalry conditions are constantly instable and intensive. Small andMedium size Enterprises (SME) are the administrations which have problem in adaptation todifferent conditions and have a difficulty in meeting increasing expectations of the consumersin bussiness world. What the problems and the difficulties are investigated and the resultswere evaluated.In this study, the questionnaires of the study were administrated to 34 active employees ofdifferent organizations. The questionnaires were applied to the 34 managers working indifferent departments in the organizations.The most important result of the study is that all firms which are added to this study are awareof the importance of innovation and the studies of each firm includes in next 10 years ofplans.