Ayaş, Çanıllı köyü ve Kazan arasında kalan bölgenin florası
Flora of the region between Ayaş, Çanıllı Köyü and Kazan
- Tez No: 22767
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN KETENOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Türkiye Florası, Ayaş (Ankara), Iran-Turan floristik bölgesi, Flora of Turkey, Ayaş (Ankara), Ir-Tur floristic region
- Yıl: 1992
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi AYAŞ, ÇANILLI KÖYÜ VE KAZAN ARASINDA KALAN BÖLGENİN FLORASI Hüseyin YAVUZ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Osman KETENOGLU 1992, Sayfa: 71 Jüri: Prof. Dr. Osman KETENOGLU Doç. Dr. Reşit İLARSLAN t.Prof.Dr.H^ri DUMSN f Bu çalışmada 1991-1992 yıllarında Ayaş, Çanıllı Köyü ve Kazan arasında kalan bölgenin florası ortaya çıkarılmıştır. Ankara'nın kuzeybatısında yer alan araştırma bölgesi yan-kurak, çok soğuk bir Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Araştırma bölgesinin florası 45 familya, 137 cins ve 203 tür içerir. Türlerin fitocoğrafik bölgeleri tanımlanmış olup % 24.6 Ir.-Tur., % 6.4 Ak deniz, % 1.9 Asya, % 5.4 A vr.-Sibr. kökenlidir. En çok tür içeren familyalar ise şöyledir: Asteraceae 26, Fabaceae 20, Lamiaceae \%,Poaceae \3,Brassicaceae 13.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT Masters Thesis FLORA OF THE REGION BETWEEN AYAŞ, ÇANILLI KÖYÜ AND KAZAN Hüseyin YAVUZ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Osman KETENOĞLU 1992, Page: 71 Jury: Prof. Dr. Osman KETENOĞLU Assoc. Prof. Dr. Reşit İLARSLAN Assoc. Prof. Dr. Hayri DUMAN The study was carried out in 199 1-1992 on the flora of between the towns of Ayaş, Kazan and Çanılh village. The study area which is located in the north-west part of Ankara is under the effective control of semi-arid and very cold type of Mediterranien climate. The flora of study area consists of 203 species which belong to 45 families and 137 genera. The phytogeographic regions of species have been determined; Irano-Turanien % 24.6, Mediterranean 9c 6.4, Asia % 1.9, Euro-Sib. % 5.4. The widespread families are as follows: Asteraceae 26, Fabaceae 20, Lamiaceae \%,Poaceae 13, Brassicaceae 13.