Funda'nin Penceresi
Funda's Window
  1. Tez No: 227947
  2. Yazar: SERTAN CAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. BURAK BUYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Funda'nın Penceresi, Kısa Film, Hayaller, Senaryo, Çekim Süreci, Funda?s Window, Short Film, Dreams, Script, Shooting Process
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Sinema Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Tez olarak kısa film, Funda'nın Penceresi çekilmiştir. Bu çalışma içerisinde, ilk bölümde kısa film hakkındaki genel bilgiler; ikinci bölümde çekim öncesi ve hazırlıkları anlatılmıştır. Ayrıca üçüncü bölümde kısa filmin çekimi, dördünücü bölümde çekim maliyeti ve son bölümde kurgu hakkında filmi oluştururken karşılaşılan her türlü problemler ve bunun yanında oyuncular, teknik ekip hakkındaki bilgilere değinilmiştir. Funda'nın film boyunca çizdiği resimlerden de anlaşıldığı üzere onun hayallerini büyük ve sıcak bir aile özlemi üzerine kurduğu görülür. Annesiyle yaşadığı küçük ve dingin hayat ona bir pencere açıp, kendi dünyasını çizmesine imkan tanır. Hayat içinde Funda'nın penceresi gibi açılan pencereler, her zaman doğru yöne bakmaz. Aslında bu pencerelerden gördüğümüz olaylar tamamıyla yanılsamalar olabilir. Gerçek olan sadece yanımızda olandır. Sahip olmadıklarımız ya da hayalini kurduklarımız bizi bu penceler gibi yanıltabilir ve bizi gerçeklikten uzaklaştırabilirler. Her zaman Funda'nın sahip olduğu sağlam dala sahip olunamayabilinir.
Özet (Çeviri)
A short film, Funda?s Window, has been shot as a master thesis. In this study, the general information about the short film; pre and post processes; production; the cast and the crew are mentioned. Through the short film, Funda draws pictures and looks through the window. She sees a happy family. As it is understood from her pictures, she dreams a warm and big family. She misses her father. She opens a window through her quiet and small life to the big dreams. In the life, the windows like Funda?s cannot reflect the true direction. The real one is within us. The things that we don?t have or dream about can lead us to the illusions like this and they make us far away from the reality. And of course, we couldn?t have the strong step like Funda does.