A a suggested e-portfolio model for elt students at Gazi University
Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri için bir e-portfolyo model önerisi
  1. Tez No: 228364
  2. Yazar: ESNA BETÜL TONBUL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PAŞA TEVFİK CEPHE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel Değerlendirme, Alternatif Değerlendirme, Portfolyo, Elektronik Portfolyo, Traditional Assessment, Alternative Assessment, Portfolio, Electronic Portfolio
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
  12. Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 186
Özet
Bu çalısma İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin bir öğrenme vedeğerlendirme aracı olarak elektronik portfolyo ile ilgili algılarını, tutumlarını veelektronik portfolyo gelistirme süreci ile ilgili olarak tecrübelerini belirlemek,eğitimcilere ve öğrencilere bir elektronik portfolyo modeli önermek, elektronikportfolyonun dizaynı ve sınıf içinde uygulanması ile ilgili fikirler vermek amacıylayürütülmüstür. Bu çalısma Gazi Üniveristesi ?ngilizce Öğretmenliği bölümündeyürütülmüstür. Çalısmaya 26 adet birinci sınıf öğrencisi katılmıstır. Çalısmakapsamında katılımcılarla iki ay süreyle elektronik portfolyo gelistirme projesigerçeklestirilmistir. Proje öncesinde öğrencilerin değerlendirme yöntemleri,portfolyo ve elektronik portfolyo ile ilgili düsünce ve bilgilerini ölçmek amacıyla birön test yapılmıstır. Çalısma sonunda ise yine öğrencilerin elektronik portfolyomodeli ile ilgili düsünce ve görüslerini belirlemek amacıyla bir son test yapılmıstır.Birinci kısım arastırmaya yönelik genel bir zemin hazırlamak amacıylabilgiler vermektedir. Bu bölüm aynı zamanda arastırmanın amacı, kapsamı, arastırmasoruları ve varsayımları hakkında da bilgiler içermektedir. Ikinci kısımda arastırmayailgili yapılmıs literatür taraması yer almaktadır. Üçüncü bölümde arastırmanınmetodu açıklanmıstır. Bu bölümde arastırmada kullanılan veri toplama yöntemleriaçıklanarak, ihtiyaç analizi ve son testin sonuçları grafikleri ve yorumları ile birlikteyer almıstır. Dördüncü bölümde önerilen elektronik portfolyo modeli ayrıntılarıylasunulmaktadır. Besinci bölümde çalısmanın sonuçları ve ileride yapılacakçalısmalara yönelik önerileri bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study has been carried out to explore ELT students? perceptions,attitudes towards electronic portfolio as a learning and assessment tool, to investigatetheir experiences in participating electronic portfolio development process, topropose an electronic portfolio development model for educators and students, and togive them some ideas about design and implementation of electronic portfolios in theclassroom. The study was conducted at Gazi University, English Language TeachingDepartment. The participants of the study were 26 students attending the first year ofthe ELT Department. In this study, we conducted electronic portfolio developmentproject for two months. Two questionnaire were employed to elicit students?experiences, perceptions and attitudes.The first chapter attempts to give the background to the study as well as theaim, scope, research questions and assumptions of the study. The second chapterreviews literature relevant to the subject. In the third chapter methodology of thestudy is presented. In this chapter the data collection techniques used in the presentstudy are introduced and the interpretation of the need analysis and post tests arepresented along with remarks on the results. Chapter four aims to present thesuggested electronic portfolio development model. The fifth chapter includes a briefsummary of the present study.