Mersiyelerde ölüm ile ilgili benzetme ve kullanımlar
Usage and comprasion of death in elegy
  1. Tez No: 228831
  2. Yazar: GONCA ÖNER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BAYRAM ALİ KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Mersiye, Ölüm, Benzetme, Kullanımlar, Elegy, Death, Compasion, Usages
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bölümü
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Sevilen kişinin ölümünün ardından duyulan acıyı ifade eden mersiyeler, ölümle ilgili çeşitli bilgileri ihtiva eder. Mersiyeler üzerinde yapılacak çalışmalar da Divan şairlerinin ölümü, dünyayı ve ahireti nasıl algıladıklarıyla ilgili önemli ipuçları verir.Bu anlamda tez konusu olarak seçilen ?Mersiyelerde Ölümle İlgili Benzetme ve Kullanımlar? çalışmasındaki amaçları şu sorularla belirlemek mümkündür:a)Divan şairlerinin ölüme bakış açıları ne şekildedir?b)Divan şairlerinin dünyaya bakış açıları nedir?c)Divan şairlerinin ahirete bakış açıları nedir?Çalışmamızda mevcut mersiyeler tahlil edilerek bu sorulara cevap arandı.
Özet (Çeviri)
An elegy is a kind of poem which tells the pain after a beloved person?s death, it includes sone knowledges about death. The death of the divan poets and their feelings about the world and beyond gives important clues on elegy studies.In this context, the aim of the theis ?Usage and Comprasion of Death in Elegy? can be specified with these questions:a)What is the divan poets? perspectives for death?b)What is the divan poets? perspectives for the world?c)What is the divan poets? perspectives for the beyond?The elegies in our study analised and tried to find out answers for these questions.