İşletme içi iletişim ve iş tatmini ilişkisinin lojistik sektöründe incelenmesi
A study on the relationship between communication in a company and job satistaction in logistics sector
  1. Tez No: 229438
  2. Yazar: TUĞBA PEKŞEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞULE ÇERİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim. İş Tatmini, İş Tatmini Unsurları
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu çalışmada işletme içi iletişim ile iş tatmini arasındaki ilişki bir şirket araştırması üzerinden incelenmiştir. Çalışmanın başlangıcında iletişim kavramı detaylandırılmış ve genel kabul görmüş iletişim modelleri incelenmiştir.Çalışmanın ikinci bölümünde iş tatmini kavramına değinilmiştir. İşin niteliği,yöneticiden tatmin, çalışma arkadaşlarından tatmin, ücret tatmini, çalışmakoşullarının tatmini ve kurum imajdan tatminin iş tatmini üzerindeki etkileri incelerek işletmede uygulanan anketin soru başlıkları incelenmiştir.Son bölümde ise bir işletmede yapılan alan araştırmasına yer verilmiştir. Araştırmada anket yönetimi kullanılmış, elde edilen verilerin analizinde SPSS 11.0 programı kullanılmış ve frekans analizi ve normal dağılım üzerinde analiz çalışması yapılmıştır. Araştırma sonucunda iş tatmini ile şirket içi iletişim, çalışma ortamı. yönetsel yaklaşım (liderlik), ödüllendirme ve takdir, ücretlendirme ve kurum imajı arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığı incelenmiş ve anlamlı ilişkiler bulunmuştur. Bulunan bu ilişkiler son bölüm kapsamında incelenerek izah edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Within the scope of this work, the relation between the communication and jobsatisfaction has been examined analysing a company questionnaire. In the beginning, the concept of '“communication”has been introduced detailly and well-known, common communication models have been put over correspondingly.In the second part of this work, the job satisfaction concept has been touched on. The affects of -“the qualification of the job. satisfaction from management and colleagues, salary satisfaction, satisfaction from job environment and working conditions, the impression of the company that is perceived by the people outside”-on the job satisfaction have been examined in detail. In this way. main information for the titles of the questionnaire applied on the company, was manifested.In the last part, a field survey has been put in a place. Within this survey, the“questionnaire”has been chosen as a methodology and the extracted data has been formed and analysed using SPSS 11.0 in terms of frequency and normal distribution analysis. On the result of this survey, it has been analysed whether a meaningful relationship among the job satisfaction concept and communication in company, job environment, managerial approach (the leadership), awarding & recognition policy. the salary policy, and external perception of the company exist or not.It's founded that there are some statistically meaningful relationships took placeamong these factors, which have been covered and expressed in the scope of this partadditionally.Keywords : Communication. Job Satisfaction. The Qualification of the JobSatisfaction