TV ile uzaktan eğitimde karşılaşılan güçlüklere internet ortamında sunulan çözüm önerileri
Internet based solutions to the handicaps of the distant learning TV
- Tez No: 231135
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Radyo-Televizyon, Education and Training, Radio and Television
- Anahtar Kelimeler: İnternet, Televizyon, Uzaktan Eğitim, Internet, Television, Distant Learning
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bilişim teknolojilerindeki köklü ve hızlı gelişmeler, bu alandan daha fazla fayda elde etmeye yönelik disiplinler arası bir çalışmaya olan ihtiyacı tetiklemiştir. Bundan başka, bu teknolojinin çok yönlü kullanıma açık olmasından dolayı, internetin daha etkin kullanımı üzerinde bir vurgu yapmak ve internet ortamında muhtemel öğretim sorunlarıyla başa çıkmak için disiplinler arası çalışma gerektirmektedir. Özellikle eğitim gibi internetin çok etkin olduğu bir alanda, yeni teknolojiler tarafından sorunlara getirilen çözüm önerilerinin üzerinde durmak, hayati önem arz etmektedir.Bu çalışma ile uzaktan eğitim alanına, eğitim ile ilgili kaygılara yönelik televizyon ile bilişim teknolojilerinin üstünlüklerini karşılaştırmak amacıyla disiplinler arası bir bakış açısı oluşturmaya çalıştık. Yine de, televizyon ile karşıklaştırıldığında, bilişim teknolojileri alanındaki muazzam gelişmelere karşın, internetin tek başına sihirli bir değnek olmadığı kesindir. Ancak, Amaçlarımızı tam olarak belirlemek ve teknolojiyi doğru olarak tanımlamak şartıyla amacımıza ulaşmayı bekleyebiliriz.Tek başına internet, eğitim ile ilgili tüm sorunlara çözüm getiremez, getirmesi de beklenemez. zira, internetin kendisi birtakım sorunların nedenidir. Tüm bunlara rağmen, internetin sağlaması muhtemel kolaylıkları göz ardı edip, bu kolaylıklardan vazgeçebileceğimiz anlamına gelmez.İnternetin gelişim seyri boyunca talep arzı oluşturmuş ve bu alandaki yazılımlarda bir standart ortaya çıkmıştır. İnternet alanında uzman kişilerle, eğitim alanında uzman kişilerin bu alanda yapacakları disiplinler arası bir çalışmanın eğitime dolayısıyla topluma katkısı olacaktır. Bu çalışma ile ilgili disiplinlerin dikkatini bu alana ve muhtemel çözüm önerilerine çekmeyi hedef aldık.
Özet (Çeviri)
Radical and rapid improvements in the field of Information Technologies have triggered the need for interdisciplinary study in order to make good use of this development. Furthermore, many sided use of this technology needs an interdisciplinary study to emphasize the effective use of internet and to deal with the possible barriers to learning on the Internet. Especially in the field of education where the information technology has great impact, it is vital to focus on the solutions presented by the new technology.At this point, this study aims to provide an interdisciplinary look at distance learning phenomena from the perspective of educational concerns compared to television and the privileges of IT. Besides the great impact of IT in comparison to the television it is obvious that the internet is not a magic stick alone. Provided we determine our aims precisely and define the technology correctly we should achieve our goals.The Internet alone does not and is not expected to solve all the problems related to education. The Internet itself is the cause of some vital concerns but it still does not mean we may ignore all the possible facilities maintained by the Internet.During the course of the Internet, demand has created supply and the standard in software has developed. A collaborative study of the Internet by an IT expert and an expert of education will contribute to the field of education and indirectly to the society. We aimed to focus the attention of related disciplines onto the issue and their possible solutions.