Implementation of gaussian minumum shift keying for cellular mobile applications
Hareketli hücresel uygulamalar için 'Gaussian' en az kaydırmalı anahtarlama uygulaması
  1. Tez No: 23244
  2. Yazar: İBRAHİM CANTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAT ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hücresel Haberleşme Sistemleri, Group Special Mobile”, Sürekli Faz Modülasyonu, Çoktan Erişim, Cellular Communication Systems, Group Special Mobile, Continuous Phase Modulation, Multiple Access
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Öz HAREKETLİ HÜCRESEL UYGULAMALAR İÇİN“GAUSSIAN”EN AZ KAYDIRMALI ANAHTARLAMA UYGULAMASI CANTÜRK, İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Rüyal ERGÜL Kasım, 1992, 138 sayfa. Bu tezde verimli sıklık ve sabit zarf modülasyon tekniği“Gaussian”en az kaydırmalı anahtarlama (GEKA) ile, hücresel sistemlerde verimli sıklık kullanımı çalışılmıştır. GEKA modülasyon uygulaması için bir devre geliştirilmiştir. Deneysel sonuçlar bilgisayarda hesaplanan teorik sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Diğer sayısal modülasyon yöntemleri ile sabit zarf ve verimli sıklık bant özelliklerine göre karşılaştırıldığında GEKA modülasyonunun daha üstün olduğu belirlenmiştir.“Gaussian”süzgecin bant genişliğinin değiştirilmesi ile modülasyon performansının değiştirilebildiği ve“TDMA”çerçeve geçişlerinin otomatik güç denetimli güç yükselteç modülünde güç maskesi kullanılarak daha iyi yapılabileceği gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF GAUSSIAN MINIMUM SHIFT KEYING FOR CELLULAR MOBILE APPLICATIONS CANTÜRK, İbrahim M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Rüyal ERGÜL November, 1992, 138 pages. In this thesis efficient frequency utilization of cellular systems by a spectrum efficient, constant envelope modulation technique Gaussian Minimum Shift Keying (GMSK) is studied. A prototype circuit is developed to implement GMSK modulation. The experimental results have been compared to theoretical results obtained by computer. It is shown that GMSK modulation is superior to other digital modulation techniques with its constant envelope and efficient utilization of frequency band. It is shown that the performance of the modulation can be changed by changing bandwidth of the Gaussian filter, and the transients of TDMA frame can be made better with the 111use of a power mask at the automatic power controlled power amplifier module.