Public awareness toward environment with a case study in Gölbaşı
Kamuoyunun çevreyi algılama biçimi -Gölbaşı örneği-
  1. Tez No: 23272
  2. Yazar: PERİHAN BAYRAKTAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DURAN TARAKLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Çevre, Çevre Sorunları, Çevre Algılaması, Sosyal Değişme. Planlama. Bilim- Dalı
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
öz KAMUOYUNUN ÇEVREYİ ALGILAMA BICIMI -GÖLBAŞI ÖRNEGİ- BAYRAKTAR, PERİHAN Yüksek Lisans Tezi, Bölge Planlama Ana Bilim Dal i Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Duran Taraklı Suuat, 1992, ] 60 sayfa Bu çalışmanın amacı, kamuoyunun çevre olgusuna olan ve son yıllarda büyük değişim gösteren algılayış ve tutum biçimlerini tespit etmektir. Çevresel sorunların çözümü için yeni bir“ insan-doğa-toplum ilişkilerinin kültürü”yaratılması zorunludur. Geleneksel değerleri ve tutumları değiştirmek ise oldukça zor bir süreçtir. Başlangıç olarak toplumun çevre konularında neyi bildiğini, düşündüğünü ve yaptığını tanımak gerekir. Çalışma içerisinde farklı ölçeklerde kamuoyunun çevreye olan farklı algılayış ve tutum biçimleri değişik yönleri ile incelenmiştir. vııı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PUBLIC AWARENESS TOWARD ENVIRONMENT WITH A CASE STUDY IN GÖLBAŞI BAYRAKTAR.. Perihan M.S. in Regional Planning Supervisor: Prof. Dr. Duran TARAKLI February. 1SS2, 160 Pages The purpose of this study is to investigate the types of perceptions and attitudes of the public which shew a significant change on their interest over For the solution of environmental problems.. formation of a new“culture of human-nature- society relations”is required. This process, aimed at changing the existing conservative values and attitudes indirectly dictates struggle against status, no matter how urgently required, seems quite difficult to actualize. In the beginning it is essential to recognize what the society knows, thinks and does a b o u t t h e e n v i ronment. v iIn this study, the different forms of perceptions and attitudes held by the public, towards the environment is observed from various aspects.