Gıda sektöründe bir firma için performans değerlendirme sistemi önerisi
Suggestion about performance evaluation system for the company in food industry
- Tez No: 233107
- Danışmanlar: PROF. DR. NİLGÜN FIĞLALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Performans Değerlendirme Yönetimi Sistemi, Yetkinlik, Hedef, Performance Evaluation Management System, Competency, Target
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışmada, gıda sektöründe uygulanmak üzere bir performans değerlendirme yönetim sistemi oluşturulmuştur. İşletmenin belirlemiş olduğu hedefler ve bu hedeflere ulaşma sürecinde görevli personelin sahip olması gereken yetkinlikler baz alınarak performans değerlendirmesi yapılmıştır. Hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme yönetim sistemi, işletme ihtiyaçlarını optimum ölçüde karşılayan değerlendirmeleri sağladığı ve aksiyon alınması anlamında katkı yarattığı için tercih edilmiştir. Oluşturulan sistemin öncelikle bir departmanda uygulanması kararı alınmış ve bunun için de işletme için büyük önem taşıyan şekerleme üretim bölümü tercih edilmiştir. Çalışmada, üç ay (dönem) boyunca değerlendirme yapılarak sonuçlar gözlenmiş ve geliştirme adına öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, Performance Evaluation Management System is created in order to be carried out in food industry. Performance evaluation is done according to targets which are determined by the company and competency employees must have. Performance Evaluation Management System based on target and competency is given preference, since this system maintains evaluations about providing for requirements of the company optimally and also this system contributes to taking actions easily. It is made a decision that this system is carried out only one department, confectionery department because of the high importance for the company. In this study, during the three months (period) evaluations are accomplished and some observations are made according to results of evaluations finally some suggestions which are beneficial for progress is made.