Probabilty of error performance of block codes witt systematic and nonsystematic encoding
Sistematik ve sistematik olmayan doğrusal blok kodların hata olasılığı başarımı
  1. Tez No: 23323
  2. Yazar: MEHMET CAHİT BİNDAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: sistematik kodlama, sistematik olmayan kodlama, bilgi.s*fi~ata oranı, BCH kodları, Systematic encoding, nonsystematic encoding, information bit error rate, BCH codes
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZ SİSTEMATİK VE SİSTEMATİK OLMAYAN DOÖRUSAL BLOK KODLARIN HATA OLASILISI BAŞARIMI BİNDAK, Mehmet. Cahit Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabil im Dal i Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. YÜCEL Mayıs, 1992, 57 sayfa. Bu çalışmada, sistematik ve sistematik olmayan kodl amanın doğrusal blok kodların hata olasılığı başarımı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Her iki kodl ama şekli de aynı kod sözcüklerini oluşturmasına rağmen, bilgi sözcükleri ile kod sözcükleri arasındaki eşlemeler far k lıdır. Si s temati k ve si stemati k ol mayan k odl ama, bi lgi hata olasılıkları açısından karşılaştırılmıştır. Sistematik olmayan kodl amanın bilgi hata olasılığının sistematik olanınkine oranı, yaklaşık olarak bilgi sözcüğü uzunluğunun kodun en küçük uzaklığına oranıyla doğru orantılı olarak değişmektedir. Buradan, sözedilen oranın büyük olduğu yüksek hızlı uzun kodlar için sistematik x>kodl amanın sistematik olmayana özellikle tercih edilmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROBABILITY OF ERROR PERFORMANCE OF BLOCK CODES WITH SYSTEMATIC AND NONSYSTEMATTC ENCODING BİNDAK, Mehmet Cahit M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. YÜCEL May, 1992, 57 Pages In this study, the effect of systematic and nonsystematic encoding on the probabili ty of error performance of linear block codes is investigated. All encoding forms, although produce the same set of codewords differ in the mapping between codewords and message words. Systematic and nonsystematic encoding are compared in terms of their information bit error rates. It is found that, the ratio of the information bit error rate of the nonsystematic encoding to that of the systematic one is approximately proportional to the information length divided by the minimum distance of the corresponding code. Therefore, whenever this ratio is high, it is recommendable to use systematic encoding instead of it ınonsystemati c one, especially for commercial high rate codes having large block lengths.