Tunceli-Ovacık yöresinde kırsal yerleşim durumu, sorunları ve çözüm önerileri
Situation and problems of the rural settlements in Tunceli-Ovacik district and suggestions for solution of these problems
  1. Tez No: 233315
  2. Yazar: SEYFİ KÜÇÜK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CAN BURAK ŞİŞMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Kırsal yerleşimler, tarımsal işletme, işletme binaları, Tunceli-Ovacık, Rural settlements, Farm, Farm buildings, Tunceli-Ovacık
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Kırsal yerleşimle ile yöresel düzeyde yapılan bu araştırma, Tunceli- Ovacık yöresindeki mevcut kırsal yerleşimlerin fiziki planlamalarıyla ilgili özellikleri belirlemek, yöredeki yerleşim sorunlarını ortaya koymak ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunmak amacıyla yapılmıştır.Araştırmada incelenen kırsal yerleşimler dağ, orman ve ova köyleri şeklinde sınıflandırılmıştır. Etüt bölgesinde dağ ve orman köyleri plansız dağınık yerleşim, ova köyleri ise plansız toplu yerleşim şeklindedir. Üç farklı yerleşim yerinden üçer köy tespit edilerek, bu köylerden üçer işletme olmak üzere toplam 27 işletme üzerinde araştırma yürütülmüştür. Araştırma sonucunda yerleşim yerlerinde önemli kırsal altyapı sorunları tespit edilmiş özellikle okul, sağlık ocağı gibi sosyal hizmet yapılarının mevcut olmadığı belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study is aimed determining of characteristics and problems about physical planning of the rural settlements in Tunceli-Ovacık district and suggestions for solution of these problems.Investigated villages in this study are classified as mountain, forest and lowland. The mountain and forest villages are unplanned dispersed settlements and lowland villages are unplanned collected settlements. Three village were determined in the three different settlements and three farm were selected in every village. The total 27 farms were investigated. As a result of this stıudy, the substructures problems of the settlements were determined social service buildings as school, village clinic in the settlements didn?t exist.