Generating incremental VLSI compaction spacing constraints with adjacency lists
Çok büyük çapta tümleşik (ÇBÇT) devrelerin sıkıştırma aralığı kurallarının komşuluk listeleri ile gerçekleştirilmesi
- Tez No: 23352
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AŞKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: VLSI, Computer-aided Design, Compaction, Design Automation
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
oz ÇOK BUYUK ÇAPTA TÜMLEŞİK (ÇBÇT) DEVRELERİN SIKIŞTIRMA ARALIĞI KURALLARININ KOMŞULUK LİSTELERİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PEKER, Deha Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabihm Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Murat ASKAR * Şubat, 1992, 82 sayfa. Bu çalışmada Komşuluk Listesi veri yapısı, artırımlı olarak tasarım kurallarının üretilmesi için, kişisel bilgisayarlar üzerinde C-Programlama Dili kullanılarak gercekhştirilmiştir. Ayrıca, ÇBÇT devrelerinin değiştirilmesi için kullanılan etkileşimli araçların algoritmleri, bu veri tabam üzerinde tanımlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Komşuluk Listesi veri yapısı dikdörtgensel iki boyutlu yapıların arasındaki aralık kurallarının gösteriminde kullanılan bir tekniktir. Bu yapı sadece bölgesel bilgileri kullanarak, veri tabanındaki değişikliklerin oldukça çabuk gerçekleşmesine müsade eder. Etkileşimli ÇBÇT plan editörü için oldukça uygun bir yapıdır. Algoritimler tasarım için gereken en küçük yeterli kuralları üretip sıkıştırmanın hızlı olmasını sağlarlar ve artünmlı özellikleri kullanılmasa bile, bilinen kural üretme metodlari kadar veya daha hizli çalışırlar. Komşuluk Listesi veri yapısı, veri tabam üzerinde ekleme, çıkarma veya haraket ettirme islenüerinin çabuk oluşmasını sağlayarak kural kümelerindeki değişimi gerçekleştirirler. Algoritimler ÇBÇT devrelerinin basftlestirilmis modelleri üzerinde sunulmuştur ve Sıkıştırıcı birimi ile bMeştirilmisüY. Veri yapısının hafıza ihtiyacı ve algoritimlerin performans sonuçlan, hierarsik ÇBÇT devrelerinin kişisel bilgisayarlar üzerinde verimli islenmesini sağlamaktadır. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GENERATING INCREMENTAL VLSI COMPACTION SPACING CONSTRAINTS WTIH ADJACENCY LISTS PEKER, Deha M.S in Electrical and Electronics Engineering Supervisor. Prof. Dr. Mural ASKAR February, 1992, 82 pages. In this study Adjacency List data structure is implemented using the C-programming language for personal computers to incrementally generate design rule spacing constraints. Algorithms for the interactive layout tools based on this data structure are described and also implemented for updating the VLSI layouts. The adjacency list data structure is a technique for representing the spacing rules between two dimensional rectangular objects. It permits modifications to the database to be made quickly, since only local information İs used in making the updates. It is especially well suited for interactive VLSI layout editing systems. The algorithms generates the smallest complete set of constraints for a design, yielding fast compaction, and is as fast or faster than ordinary constraint generation methods even when the incremental features are not used. The adjacency list data structure allows one to very quickly move insert or delete objects and generate an updated set of constraints. The algorithms are presented under a simplified model of VLSI layouts. They are implemented to integrate with the Compactor unit. The memory requirement of the data structure and perfomance results of the algorithms points out that hierarchical VLSI layouts can be processed on personal computers efficiently.