Non-uniform cellular automata networks having capability of classification and computation
Sınıflandırma ve hesaplama yetenekli değişken hücresel özdevim ağları
- Tez No: 23356
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLER MARİFİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Automata networks, Cellular Automata, Classification, Computation, Neural Networks
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Bu tezde, değiştirilmiş bir hücresel öz devim ağı modeli sunulmuştur. Modelin sınıflandırma yapabildiği ve eğitim evresinde sisteme sunulan girdi ve çıktı kalıplarının niteliklerine göre model üzerinde hesaplama yapılabileceği gösterilmiştir. Deneylerde kullanılan örnek veriler, uygulama dili olan OCCAM II dilinin rastgele sayı üretme fonksiyonu kullanılarak üretilmiştir. Üç işlemci bi riminden oluşan Transputer donanımı gerçek anlamda bir paralel işlem yapabilme ortamı sağlamıştır. Anahtar Kelimeler : Özdevim Ağları, Hücresel Özdevim, Sınıflandırma, Hesaplama, Sinir Ağları. Bilim Dalı Sayısal Kodu: 619.02.03 iv
Özet (Çeviri)
Computer Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Marifi GÜLER February, 1992, 82 pages. In this thesis, a modified cellular automata network model is sug gested. It is shown that the model has the capability of classification. Also, de pending on the nature of input and output templates, which are introduced to the system during training mode, computation can be done on the model. Sample data used in experiments are generated by the randomize function of OCCAM II, the software used in implementation. The hardware used in the implementation is composed of three Transputer processing units that provides a real parallel pro cessing environment.