L-fuzzy soft gruplar
L-fuzzy soft groups
  1. Tez No: 233643
  2. Yazar: YILDIRAY ÇELİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SULTAN YAMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: L-Fuzzy Alt Küme, L-Fuzzy Alt Grup, L-Fuzzy Soft Küme, L-Fuzzy Soft Grup, L-Fuzzy Soft Alt Grup, L-Fuzzy Normal Soft Alt Grup, L-Fuzzy Soft Homomorfi, L-Fuzzy Soft İzomorfi, L-Fuzzy Subset, L-Fuzzy Subgroup, L-Fuzzy Soft Set, L-Fuzzy Soft Group, L-Fuzzy Soft Subgroup, L-Fuzzy Normal Soft Subgroup, L-Fuzzy Soft Homomorphism, L-Fuzzy Soft İsomorphism
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu tezin amacı L-fuzzy soft küme kavramını tanıtarak L-fuzzy soft grupların yapısını incelemektir. Ayrıca gruplar teorisinde ve L-fuzzy alt gruplarda mevcut olan tanım ve teoremlerin yapısını L-fuzzy soft gruplara aktararak, L-fuzzy soft grupların, mevcut yapıların bir genişlemesi olduğunu göstermektir.Bu tez iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ön bilgiler ile bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili bazı önemli tanım ve teoremler sunulmaktadır. İkinci bölüm ise tezin özgün çalışmalarını kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this work is to introduce concept of L-fuzzy soft set and to examine the structure of L-fuzzy soft groups. Also, it is carried the structure of existent definition and theorems for theory of groups and L-fuzzy subgroups to L-fuzzy soft groups. So it is proved that L-fuzzy soft groups are an extension of existent structures.This work consists of two parts. In first part, it is presented basic information and some important definition and theorems related to studies having been done in the area. Second part involve original studies of the work.