Design of a QPSK modem
Bir QPSK modem tasarımı
  1. Tez No: 23370
  2. Yazar: MOHAMED ABDELATI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METE SEVERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Modem, TMS320C25, CCITT Rec V22, Digital signal processing Software development system, General switched telephone network
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu tezde, sayısal haberleşme sistemlerinde kullanılan yöntemlerin kuramsal yönleri tartışılmış ve anahtarlamalı genel telefon ağı içinde kullanılmak üzere standartlaştınlmış bir QPSK modemin gerçeklenmesi ele alınmıştır. Modemin modülasyon, süzme, demodülasyon, uyariamah dengeleme ve eşzamanlama işlevleri TMS32Û işlemci ailesinin ikinci kuşağının son üyesi olan TMS320C25 sayısal işaret işlemcisi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Sistemin geliştirilmesi, TMS320C25 sayısal işaret işlemcisinin gerçek zamanlı yazılım benzetimini sağlayan ve kişisel bilgisayar yerleşimli bir araç olan yazılım geliştirme sistemi kullanılarak yapılmıştır. TMS320C25'in, CCITT Kec V22 standart modeminin belirtimleriyle uygunluk sağlayan bütün işlevleri gerçekleştirme yeteneği olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler : Modem, TMS32ÛC25, CCITT, Rec V22, Sayısal işaret işleme, Yazılım geliştirme sistemi, Genel anahtarlamalı telefon ağı
Özet (Çeviri)
in this thesis, the theoretical aspects of the techniques used in digjtal communication systems are discussed and a realization of a QPSK modem, that is standardized for use in the general svvitched telephone netvvork, is considered. The modem functions, moduiation, filtering, demodulation, adaptıve equalization and synchronization, are implemented using the TMS320C25 digjtal signal processor which is the latest member of the second generation of the TMS320 family of processors. The system development is carried out on the softvvare development system vvhich is a PC-resident tool that provides real-time software simulation of the TMS320C25 digitai signal processor. The TMS320C25 was found to have the ability to perform aii the functions necessary for compliance with spetifications of the CCITT Rec V22 standard modem.