Distributed and parallel smalltalk
Dağıtılmış paralel smalltalk
  1. Tez No: 23393
  2. Yazar: HASAN T. AYTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Distributed Smalltalk, Distributed Parallel Smalltalk, Object, ParallelOb j ect
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
öz DAĞITILMIŞ PARALEL SMALLTALK AYTEKİN, Hasan T. Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Asuman Doğaç Şubat 1992, 99 sayfa Nesneye yönelik programlama ile dağıtılmış sistemlerin paralel işlem yapma özelliğinden faydalanabilmek amacıyla dağıtılmış bir paralel nesne yönetici Smalltalk için geliştirilmiştir. Daha önceki dağıtılmış Smalltalk uygulamalarında uzak operasyon modeli kullanılmıştır. Bu modelde yollayan işlem bloke olur, alan işlem operasyonu yapıp bir değer döndürür, ve yollayan işlem değeri aldıktan sonra kaldığı yerden devam eder. Dağıtılmış paralel nesne yöneticisi uygulamasında yollayan işlem bloke olmamakta ve uzak sistemde yerel sistemde bulunan nesne için bir çevre oluşturulmaktadır. Paralellik asenkron ulaştırmanın değişik bir yolu ile elde edilmiştir. Böylece asenkron ulaştırmadan kaynaklanan problemlerden sakınılmıştır. Paralellik nesnelerin bir özelliği olarak oluşturulmuştur; türlerin özelliği değildir. Paralel nesnelerin bloke olmaları istenmediği için, bir paralel nesneye mesaj yollandığı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DISTRIBUTED PARALLEL SMALLTALK AYTEKIN, Hasan T. M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Asuman Doğaç February 1992, 99 pages In order to exploit the inherent parallelism in distributed systems through object-oriented programming a Distributed Parallel Object Manager for Smalltalk is implemented. In the previous Distributed Smalltalk implementations, the remote operational model is used where the sending process blocks, the receiver process performs the operation, a value is returned, and the sending process then resumes. In the Distributed Parallel Object Manager implementation, the sending process is not blocked, and there exists an environment associated with the local object at the remote host. Parallelism is achieved by using a variation of asynchronous communication; thus the problems of asynchronous communication are avoided. Parallelism is implemented as a property of objects; not their classes. For parallel objects, since blocking is not desired between the task of sending a message and receiving its result, when a iiimessage is sent to an object, the value returned is a pointer to the result area of the object's message response.