Kes iletiminde alternatif siklon konstrüksiyonlarının CFD modellemesi
Modelling (CFD) of alternative cyclone construction at copped hay conveying
  1. Tez No: 233990
  2. Yazar: NURULLAH ÖZPOLAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAMER UÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Makine Mühendisliği, Science and Technology, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kes, Siklon, CFD, Akış, Copped hay, Cyclone, CFD, Fluid
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Gaz-Katı faz ayırıcı siklonlarda ayırıcı performansın saptanmasına yönelik olarak , hava ile taşınan kes materyalinin siklonda ayrılması ve kes'in durutulması işlevine yönelik (Özkan, 2001) çalışmasında tasarım ve imalatı gerçekleştirilerek test edilen model siklon ile alternatif siklon konstrüksiyonlarının CFD simülasyonları oluşturulup karşılaştırması yapılmıştır.CFD simülasyonları , geometri ve mesh için GAMBİT 2.3. , koşulları ve niteliği belirlenen akışkan koşulları ile katı parçacık tanımlamalarının yüklenmesi ve test sonuçlarını elde etmek için de FLUENT 6.3. programları kullanılmıştır.Model siklona ilişkin geometrik boyutlar ve akış koşulları aynen oluşturularak bilgisayarda test edilmiştir. Ayrıca tasarlanan alternatif siklon geometrilerine ilişkin CFD test sonuçları ile de karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this project, CFD simulations of alternative cyclone constructions have been created and compared with the model cyclone which has been designed and tested by production at the project (Özkan, 2001) oriented towards determining the performance of separator at gas-solid phases separator cyclones, function of separating of chaff material that is carried with air at the cyclone and towards function of purifying the chopped hay.GAMBIT 2.3 software has been used for CFD simulations, geometry, and for creating mesh. Also, FLUENT 6.3 software has been used for loading air-chaff two phased fluid which of conditions and attributes are predetermined and to get the test results.Geometric dimensions and fluid conditions related to cyclone has been created exactly same and tested by computers. Furthermore, these dimensions and conditions are compared with the CFD test results related to geometrics of designed alternative cyclone.