Eşlik dersinin öğrencilerin piyano eşlik becerilerinin gelişimi üzerindeki etkileri (Gazi Eğitim Fakültesi örneği)
The effects of improvements on the ability of student's piano accompany (Model of Gazi University Department of Education)
  1. Tez No: 234406
  2. Yazar: GÖKER DURMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. SADIK ÖZÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Piyano, Eşlik, Eşlik Eğitimi, Piano, Accompany, Accompany EducationNumber of
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırmanın amacı, eşlik eğitiminin, öğrencilerin piyano eşlik becerileri üzerindeki etkilerini saptamaktır.Verilerin toplanması için tek grup ön test-son test yöntemi kullanılmıştır. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında lisans III. sınıfta öğrenim gören 30 öğrenci araştırmanın çalışma grubunu oluşturmaktadır. Örneklemi oluşturan öğrencilerden biri minör diğeri ise majör tonalitede olmak üzere iki ezgiyi, sağ elde ezgiyi çalarak eşliklemeleri istenmiş ve her öğrenci video kamera ile kaydedilmiştir. Bu işlem ön test ve son test için eşlik eğitimi almadan önce ve aldıktan sonra olmak üzere iki kez gerçekleştirilmiştir. Çalışmada elde edilen veriler yüzde (%) ve frekans (f) kullanılarak tablolaştırılmış ve grafikler halinde gösterilmiştir. Elde edilen sonuçlara dayalı olarak önerilerde bulunulmuştur.Bilim Kodu: Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim DalıMüzik Öğretmenliği Bilim Dalı
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the effects on the accompany education and the piano accompany abilities. To gain the results, the sindle group pre- test and post- test method were used. In 2007 and 2008 education year, 30 students who are in the third class are a part of this study. One of the students who made the simplicity can play the melody with his minor and the other?s major tonality and also each students were displayed with a video camera. This work was occured twice before the accompany education of pre-educations and post-education. The results gained from this study were listed as a percentage and frequency and showed in graph. The suggestions were given by taking into consideration the results which were gained.Science Code: Fine Arts Education DepartmentMusic Teaching Department