The Effects of plasma polymer modification of pvc surfaces on the properties of ABS/PVC blends
Yüzeyleri plazma ile modifiye edilmiş PVC kullanımının ABS/PVC karışımlarındaki özelliklere etkisi
- Tez No: 23455
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜNERİ AKOVALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Karışımlar, ABS, PVC, Plazma Polimer Modifikasyonu, Uyuşabilirlik, Uyuşmazlık, Karışabilirlik, Karışmazlık, Arayüzey Yapışması, Meka nik Özellikler, Blends, ABS, PVC, Plasma Polymer Modification, Compatible, Incompatible, Miscible, Immiscible, Interfacial Adhesion, Mechanical Properties
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
oz YÜZEYLERİ PLAZMA İLE MODİFİYE EDİLMİŞ PVC KULLANIMININ ABS/PVC KARIŞIMLARINDAKİ ÖZELLİKLERE ETKİSİ YADOLLAHI, Sepideh Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Güneri AKOVALI Eylül 1992, 55 sayfa. ABS ile PVC polimer karışımları, sistemin yanıcılığını azaltma, ve fiyatı düşürme gibi nedenlerle sıkça kullanılmaktadır. Başlıca camsı SAN ve yumuşak polibütadien fazlarından oluşan bu sistemde, mekanik özelliklerin bozulmasını önlemek açısından, PVC nin ABS ile uygun şekilde ve miktarda karışması istenir. Bu çalışmada, eriyikten karıştırma yöntemi ile hazırlanan örneklerde, PVC yüzeylerinin plazma polimer stiren-bütadien ve akrilonitril ile ayrı ayn değiştirilmesi halinde, kullanılan plazma polimerlerin özellikleri nasıl etkilediği araştırılmıştır. Doğrudan PVC/ABS karışımlarında ağırlıkça 50 % oranına kadar PVC kullanılabilir iken, bu oran plazma polimer AN ile değiştirilen PVC için 70 % olabilmektedir. Elektron mikroskop sonuçları, özellikle AN ile modifikasyon durumunda PVC partikül çapının plazma sonucu büyüdüğünü ve ara yüzey miktarının arttığını göstermektedir. DSC sonuçları, polimer karışımında bulunan PVC nin hâlâ büyük oranda ayrı bir faz halinde kaldığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EFFECTS OF PLASMA POLYMER MODIFICATION OF PVC SURFACES ON THE PROPERTIES OF ABS/PVC BLENDS YADOLLAHI, Sepideh M.S. in Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Güneri AKOVALI September, 1992, 55 pages. Blends of ABS and PVC polymers have a wide variety of applications. Mainly ABS helps to increase the processability, while PVC increases flame retardance and decreases the cost. ABS contains a glassy matrix of SAN and a dispersed phase of polybutadiene. In order to improve mechanical properties of both polymers synergestically, ABS and PVC should be blended properly at proper compositions. In this work, the blend samples were prepared by melt blending technique. The effect of modification of the powdery PVC surface by plasma polymers, like plasma polymers of styrene, butadiene and acrylonitrile were studied seperately. Although, the maximum percent of non-modified PVC that can be ased in blend was reached at 50 % by weight; this percent in AN modification case increased to 70 % by weight. The SEM results especially for AN showed that the surface area of PVC particles and interfacial adhesion between PVC particles were increased. The DSC results indicate that the blend of PVC and ABS has two dii-dnct phases in all cases.