Restoration project of Beylerbeyi Hamamı in Edirne
Edirne Beylerbeyi Hamamı'nın restorasyon projesi
  1. Tez No: 23462
  2. Yazar: NEJLA USLUCAN
  3. Danışmanlar: FUAT GÖKÇE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Hamam, Çevresel Değerlendirme, Yeniden İşi evlendirme, Restorasyon, Hamam, Environmental Evaluation, Refunctioning, Restoration
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
ÖZ EDİRNE BEYLERBEYİ HAMAMI' NIN RESTORASYON PROJESİ USLUCAN, Nejla Yüksek Lisans Tezi, Mimarlık Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. Fuat GÖKÇE Eylül 1992,159 sayfa Bu çalışma Edirne'deki Beylerbeyi Hamamı ile ilgilidir. Çalışmanın amacı restorasyon kriterleri ve hamamın olanakları doğrultusunda yeni bir işleve hizmet edebilmesini sağlayacak restorasyon projesini hazırlamaktır. Çalışma genelden özele inen belgeleme, araştırma ve önerileri içeren bilgilerden oluşmuştur. Bölge ve yapı ölçeğinde toplanan bilgilerin değerlendirilmesinden sonra çalışma öneri restitüsyon projesi ve restorasyon projesi ile sonuçlandırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION PROJECT OF BEYLERBEYİ HAMAMI IN EDİRNE USLUCAN, Nejla M.S. in Restoration, Architecture Supervisor: Inst. Fuat GÖKÇE September 1992, 159 pages This is a study on Beylerbeyi Hamamı in Edirne. The aim of the study is to prepare a restoration project for the building with regard to restoration criteria and the potentials of the building for a new function. The study follows an order from general to more detailed informations on survey, research and proposal. With the evaluation of the data gathered throughout the study on regional and building scales, the study ends with a proposal for the restitution scheme and a restoration project.