Etkili iletişim ve şenlik örnekleri
Effective communication and festival examples
- Tez No: 234705
- Danışmanlar: PROF. DR. NÜKET GÜZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Senlik, Gündelik Yasam, Eglence, Gülmece, Komedi, Tragedya Modernizm, Festival, Daily Life, Entertainment, Laugh, Comedy, Tragedy, Modernism
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalısmanın amacı senlik yasamını ve gündeki yasamı tanımlayarak senlikve gündelik yasamın kavramlarını tartısmaya açmaktadır.Bu çalısma senlik ve gündelik yasamın ne oldugunu karsılastırmalı biryöntemle tanımlayarak baslamıstır. Senlik ve gündelik yasam karsıt konumlarda yeralmaktadır. Karsıtlık gündelik yasamın ve festivalin kavramlarıyla baslar ve buanlamda zaman ya da uzam gibi kavramların tanımlanması senlik zamanının neoldugunun anlasılması için önemlidir. Senlik yasamı basladıgında gündelik yasamınbütün kavramlarında bir kırılma yasanmaktadır. Senlik ve gündelik yasam arasındakikarsıtlık aynı zamanda doga ve kültür arasındaki karsıtlıgı da göstermektedir. Bukarsıtlık ve kırılmalar da doga ve kültürle iliskilenmekte bu da insanın dogasıylailgili temel kavramları anlamamıza yardımcı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to determine the festival and daily life and open adiscussion about concepts between daily and festival life.This study begins with the determination of festival and daily life and use acomparative method. Festival and daily life settles in opposite sides. The oppositebegins with the subjects of daily life and festival life so to find out the subjects liketime or space is very important to understand the festival time. When festival lifestarts all of the daily life?s concepts are being broken. The opposite of daily andfestival life shows the opposite of nature and culture. This opposite and break ofconcepts begins to combine with nature and culture and all this allows to understandbasic terms of the human.