Kefilin alacaklıya karşı ileri sürebileceği Def'iler
Incidental pleas that surety may claim from a creditor
- Tez No: 234713
- Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT ÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Kefil, Kefalet sözleşmesi, Def'i, Surety, Suretyship, Incidental Pleas
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmanın konusu ?Kefilin Alacaklıya Karşı İleri Sürebileceği Def'iler? dir. Çalışmagiriş ve sonuç bölümleri haricinde üç bölümden oluşmaktadır.Çalışmada ikinci ana başlık altında genel olarak kefalet sözleşmesi ile birlikte kefilinalacaklıya karşı ileri sürebileceği asıl borç ilişkisinden kaynaklanan def'ilerincelenecektir. Kefilin alacaklıya karşı ileri sürebileceği asıl borç ilişkisindenkaynaklanan def'iler; dar anlamda def'iler ve itirazlar olarak iki bölüm halindeincelenecektir.Üçüncü ana başlık altında kefilin kefalet sözleşmesinden kaynaklanan alacaklıya karşıileri sürebileceği def'iler incelenecektir. Bu bölüm dar anlamda def'iler ve itirazlarolarak iki kısım halinde ele alınacaktır.Dördüncü ana başlık altında kefilin ve borçlunun sahip oldukları def'ileri ilerisürmemelerinin sonuçları ile kefilin ileri süremeyeceği asıl borçluya ait def'ilerincelenecektir.
Özet (Çeviri)
The subiect of this study is ?Incidental Pleas that Surety may claim from a Creditor?This study is compesed of 3 chapters except the introduction and condusion parts mainheading.In this study under the second the suretyship contract and indicidental pleas derivedfrom main debt relationship that a surety may claim from a creditor will be examined.Incidental pleas derived from main debt relationship that surety may claim from acreditor will be examined in two chapters as incidental pleas in a limited sense and theother incidental pleas.Under the third main heading indicental pleas that may be claimed to the creditor whichmay arise from the suretyship contract of the suarty. This chapter will be handled asincidental pleas in a limited sense and other incidental pleas.Under the forth head title , the results of not claiming the incidental pleas that the suretyand debtor have and incidental pleas, belonging to the main debtor, which the suretycannot claim will be examined.