Mechanical properties of plasma surface modifield carbon black/ SBR composites
Yüzey özellikleri plazma ile değiştirilmiş karbon siyahı/SBR kompozitlerinde bazı mekanik davranışlar
- Tez No: 23485
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜNERİ AKOVALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Plazma Poîimerizasyonu, Kuvvetlendirme Dolgu Maddesi, Karbon Siyahı, SBR, Mekanik Özellikler, Plasma Polymerization, Reinforcing Filler, Carbon Black, SBR, Mechanical Properties
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
oz YÜZEY ÖZELLİKLERİ PLAZMA İLE DEĞİŞTİRİLMİŞ KARBON SİYAHI/SBR KOMPOZİTLERİNDE BAZI MEKANİK DAVRANIŞLAR KAJOUEI, Nosrat Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Güneri AKOVAL1 Eylül 1992, 57 sayfa. Bu çalışmada, plazmadaki kaplanma zamanının, karbon siyahı dolgulu, SBR 1502 ve 1516 iki farklı çeşit vulkanizatdaki mekanik özelliklerine olan etkisi incelendi. Dolgu maddesinin yüzey modifikasyonunda plazma polimerizasyon tekniği uygulandı. Bu amaçla stiren ve bütadien monomerleri ayrı ayrı kullanıldı. Plazma polistrin ve polibütedien kaplı karbon siyahının yüzey alanı kaplanmamışa göre sırası ile % 2,2 ve % 6,3 azaldığı gözlenmiştir. Örneklerin kopma mukametleri, uzama yüzdeleri ve sertlikleri gibi mekanik özellikler, Instron ve Shore A durometresi ile, test edildi. Plazma polistiren kaplı karbon siyah dolgulu SBR 1502 vulkanizatların sertliği ve mukameti, plazma polimerizasyon süresinin artışıyla yükseldiği saptanmıştır. Karbon siyahı aglomere boyutları ve değişik modifikasyonlardaki örneklerin kopma yüzeyleri SEM tekniği ile incelendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MECHANICAL PROPERTIES OF PLASMA SURFACE MODIFIED CARBON BLACK/SBR COMPOSITES KAJOUEI, Nosrat M.S. in Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Güneri AKOVALI September, 1992, 57 pages. In this study the effect of time of coating bv plasma, on mechanical properties of 2 kinds of carbon black filled SBR vulcanizates, namely SBR 1502 and SBR 1516 was investigated. Plasma polymerization technique was used for surface modification of filler using styrene and butadiene as monomer, separately. It was observed that the decreases in surface area for plasma polystyrene and polybutadiene coated carbon blacks were % 2,2 and % 6,2 respectively, as the time of plasma polymerization increases from zero to 60 minutes. Mechanical properties such as tensile strength and % elongation were measured with Instron Tensile Testing Machine and hardness measurements were done with Shore A Durometer. Hardness, tensile strength and % elongation of plasma polystyrene coated carbon black filled SBR 1502 vulcanizates showed an increase as plasma polymerization time increased. The size of carbon black agglomerates and the fracture surfaces of different modified samples, were investigated with SEM technique.