Kriz dönemlerinde pazarlama iletişimi uygulamalarının işletme performansına etkileri üzerine bir araştırma
A study on the affects to management performance of marketing communications applications in the crisis periods
  1. Tez No: 234897
  2. Yazar: TUĞBA ÖZTEKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUAMMER ZERENLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kriz, Pazarlama, Pazarlama İletişimi, Crisis, marketing, marketing communications
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
Yaşadığımız yüzyılda ekonomik, sosyal ve teknolojik alanda birçok gelişmenin meydana gelmesi, pazarların küreselleşmesine ve uluslararası rekabetin artmasına neden olmuştur. Sürekli değişen ve giderek belirsizleşen bu koşullar altında işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri zorlaşırken aynı zamanda da kriz olarak nitelendirebileceğimiz durumlarla karşı karşıya kalmaları kaçınılmaz olmaktadır. İşletmelerin bu krizleri başarıyla atlatabilmeleri ve varlıklarını koruyabilmeleri ise kriz süresince ortaya çıkan tehlikelerden korunmaya ya da fırsatları başarıyla değerlendirmelerine bağlıdır. Bu tehlikelerden korunup, fırsatlardan yararlanmak, anlamlı ve sürdürülebilir, kaliteli bir yaşam sağlamak için kurumların tüm birimlerinde pazarlama ve pazarlama iletişimi felsefe, kültür ve uygulamalarını benimsetmeleri gerekmektedir.Bu çalışmanın amacı kriz dönemlerinde işletmelerin uyguladıkları pazarlama iletişimi strateji ve uygulamalarının işletmelerin performanslarına nasıl ve ne şekilde etki ettiğinin araştırılmasıdır. Bu bağlamda Konya'da faaliyette bulunan bankalar üzerinde bir araştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In the century we live, the occuring of many developments at economic, social and technologic fields have caused to the increasing of international competition and globalization of marketings. While the maintaining the activities of the managements under these circumstances which continuously change and increacingly cloud over are becoming hard, they are also unavoidable to come up against with the circumstances which we can characterize as a crisis. Nevertheless it is depend upon the prevention from the threats occuring during the crisis or their successfully evulation of the opportunities in order to overcome them with success and protect their presences. It is necessery to get them to accept the marketing and marketing communication, philosophy, culture and their applications in order to be protected from these threats and utilize from the opportunities and provide a meaningful and sustained and high-quality life at the whole units of the foundations.The aim of this study is to be inquired what kind and how the marketing communications strategy and applications which managements apply in the crisis periods effects on to the performances of the managements. In this sense, it was made a research on the banks functioning in Konya.