Sivil toplum kavramının Polonya ve Türkiye açısından karşılaştırmalı analizi
Comparative analysis of sivil society's concept in Turkey and Poland
  1. Tez No: 235027
  2. Yazar: İBRAHİM UCAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN GÖKÇE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sivil toplum, Osmanlı' da sivil toplum, Doğu Avrupa' da sivil toplum, Sivil hareket, Sivil toplumun gelişimi, Civil society, Civil society in Ottoman?s, Civil society in Eastern Europe, Civil action, Development in civil society
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu çalışmada sivil toplum kavramının Polonya ve Türkiye gelişim süreci karşılaştırmalı olarak ele alınmaktadır. Bu süreç her iki ülkede de belirli dönemler olarak ele alınmaktadır. Türkiye sivil toplum gelişim süreci Osmanlı döneminde Tanzimat ve Meşrutiyet dönemleri olmak üzere ele alınmaktadır. Cumhuriyet döneminde ise tek partili dönem, çok partili dönem ve 1980 sonrası dönem olarak ele alınmaktadır. Polonya' da ki süreç ise Bölünmüş Polonya dönemi, 2. Cumhuriyet dönemi, 2. Dünya Savaşı dönemi, Komünizm dönemi ve Bağımsızlık sonrası dönem başlıkları altında incelenmektedir. Türkiye ve Polonya' da sivil toplum gelişim sürecinin dönemsel, pratik, metotsal benzerlik ve farklılıkları da sonuç ve değerlendirme bölümünde ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, development process of civil society in Poland and Turkey is discussed as a comparison. This process is discussed in main periods. The process in Turkey in the period of ottoman is examined in the periods `?Administrative Reforms (1839)?? and `? Constitutional monarchy??. Republic period is researched in the periods of Single Party, Multi-party and after 80?s. The process in Poland is discussed in the periods of Partitions, Second Republic, The Second World War, Communism, After independence. In the result and evolution part, differences and similarities of Turkish and Polish process is discussed in the orient of method, practice and period.