Sunulan hizmetin özellikleri ile müşteri sadakati arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma: Aksaray ilinde bulunan berber ve kuaför hizmetlerinden yararlanan tüketiciler üzerine bir uygulama
A study related to determination of relationship between characteristics of offerred services and customer fidelity: A practice on customers benefitted from barber and hairdresser services in aksaray
- Tez No: 235522
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET EMİN İNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Müşteri memnuniyeti, Berber ve kuaför, Aksaray, Customer satisfaction, Barber and hair dresser, Aksaray
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Hizmet, insanlar tarafından üretilip tüketicilere sunulan, çıktısı somut olmayan, mülkiyeti devredilemeyen, eş zamanlı ve aynı mekanda gerçekleşen faaliyet ve faydalardır.Hizmet pazarlaması, günümüzün en önemli pazarlama alanlarından birisini oluşturmakta, gün geçtikçe de bu önemi artmaktadır. Hizmet işletmeleri, geliştirdikleri stratejilerle müşteri memnuniyetini sağlamaya ve müşteriyi elde tutmaya çalışmaktadır.Tüketicilerin demografik özelliklerine göre, sunulan hizmetten algılanan memnuniyet ilişkisinin belirlenmesini amaçlayan bu çalışmada, ana kütle olarak Aksaray İlindeki Berberler ve Kuaförler alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Hairdressing service is activities and benefits realized simultaneously and at the same place, produced by human beings to offer customers. Its output is not perceptible and proprietorship is not untransferable.Service marketing is one of the important of marketing field of today and this importance increase day by day. Service operations try to obtain customer satisfaction and retain consumers by their developed strategies.Barbers and hairdressers in Aksaray City are used as main materials in this study that aims to determine relationship between perceived satisfaction from offered services pursuant to demographic characteristics of customers.