Prediction of bearing capacity of driven ples in an alluvial deposit
Kohezyonlu zeminlerde çakma kazıkların taşıma kapasitesi
- Tez No: 23568
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UFUK ERGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Driven Pile, Ultimate Bearing Capacity, Ground Displacement, CPT, Pile Load Test.Driving Record
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu çalışmada İzmir Uman Silo projesi kapsamındaki kazık çakma tecrübeleri ve zemin araştırmalarının komple dökümanlarıyla bir özeti verilmiştir. Yedi ana bölümde hesaplanan, yer yer kum bandlarının olduğu kohezyonlu zeminlerdeki çakma kazıkların taşıma kapasiteleri sahadaki veya yakın çevredeki kazıklı temellerin taşıma kapasiteleri ve oturmaları hakkında fikir verecektir. Çakma kazıkların taşıma kapasitelerinin analizinde konvensiyonel statik ve dynamic analizlerle birlikte saha içinde çalışan kazıklarla, saha dışındaki test kazıklarına uygulanan yükleme deneyleri kullanılmıştır. Kapasite tahminleri ayrıca CPT sonuçlarıyla kazık taşıma kapasitelerinin ampirik korelasyonu ile bulunmuştur Dynamic analizde fazla sayıdaki kazık çakım dataları aynı zamanda zemin profilinin belirlenmesinde de kullanılmıştır. Dinamik, statik ve CPT analizlerinden elde edilen kazık taşıma kapasiteleri yükleme deneylerinden elde edilen kapasitelerle uyum içerisindedir.Anahtar Kelimeler : Çakma Kazık, Taşıma gücü, Zemin Deplasmanı.CPT, Kazık Yükleme Deneyi, Çakım Datası. Bilim Dalı Sayısal Kodu : 624.01.01 VI
Özet (Çeviri)
In this study, it was intended to prepare a complete document to provide a comprehensive review of the experiences of a case history of driven pile and soil investigation at Izmir Port Silo Project. The seven main sections of this study provide actual case history for prediction of bearing capacities of driven piles in alluvial deposits with sand bands occasionally and give an idea about the bearing capacity and settlement behaviour of further piles which may be driven around this construction site. Ultimate axial capacity of driven piles was analysed using both conventional static and dynamic analyses, utilizing the compression load tests applied to both working and trial piles. The predictions are also based on Static Cone Penetrometer Test (CPT) data, using emprical correlations between CPT mresults and pile shaft and tip resistance values. In the dynamic analysis, extensive amount of diving data of driven piles were also used to predict the soil profiling. Agrement between predicted capacities, obtained from dynamic, static and CPT analysis and measured capacities in pile load test were remarkably good.