Jackson system development methodology and am application
  1. Tez No: 2923
  2. Yazar: AMER S. AL-FARAJ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yapısal Sistem Geliştirme Yöntemleri, Veri Yapısına Dayalı Yöntemler, Gerçek Dünyanın Modellemesi, Program evirimi. iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 244
Özet
ÖZET JACKSON SİSTEM GELİŞTİRME METODU VE UYGULAMASI AL-Fara j, Amer S. M.S. Bilgisayar Mühendisliği Tez yönetmeni: Prof.Dr. Ziya Aktaş O.D.T.Ü. (Orta Doğu Teknik üniversitesi) Şubat 1988, 233 sayfa Bu tezde bilgi sistemleri tasannu, için en ayrıntılı sistem geliştirme yöntemlerinden biri olan Jackson sistem geliştirme yöntemi (JSD) kullanılmıştır. Bu çalışma Gazi üniversitesi Trafik Hastanesi (GUTH) 'nin muhasebe bölümü için uygulanmıştır. Tezde önce JSD' nin ana kapsam ve prensipleri incelenmiş, sonra gelişme aşaması adım adım ayrıntılı bir şekilde verilmiş ve en son JSD' nin ana karak teristiği özetlenmiştir. Yöntemin daha iyi anlaşılması için, GUTH' da muhasebe uygulanmıştır. Uygulamada gerekli yazılım için Pascal bilgisayar dili kullanılmış ve yazılım ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvarında bulunan“North Star”bilgisayar sisteminde çalıştırılmıştır. Tezde son olarak çalışmanın özeti ve sonuçları verilmiş, ek olarak da uygulama ile ilgili bilgiler yer almıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT JAOCSGN SYSTEM EEVEUaPf -EOT nOHODOUOBV m.-Fara j » Amer S> ff.S. in Computer Engineering Supervisor s Prof.Br,» Ziya üfctas Middle East Technical University February 1*900., 233 Pages In this thesis* Jackson* Syste» IJSD>- aeethodology* which is one of the Structured Systems Development «aethodoiogies used for information systems design» is studied s:nd invest i gated a«l it is applied to Hospital Billing Sufosystes» of“(Bazi üniversitesi Trafik Hastanesi cajTW0”. Initially» the fundamental concepts and principles of JSB is discussed and investigated» then the development procedure, is discussed step foy step in a detail ¦s*ay» and finally the main characteristics of JSD is summarized» The. «stood© logy is applied to the Hospital Billing Subsystem of GUSH for better understanding of its characteristics* feec-aw.se there are very liaited nussber of references available about the methodology and they ¦ are difficult to understand. Development subsystem specification is implemented in Pascal language which is ready to instal in Worth Star computer system of Coaaputer Engineering Department at IHLE.T-IS. Finally» summary mnd conclusions of the study are written with an.extension of the study,. Key words s Structured Systems Development» Data Structure Oriented 'Methodologies» Modelling the Real 1» Program Inversion. Ill