Development of a constitutive model for concrete
Beton için bir bünye denklemi
- Tez No: 23627
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR POLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Concrete, Nonlinear Analysis, Plasticity
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
öz BETON İÇİN BİR BÜNYE DENKLEMİ BERKMAN, Ömer Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Assoc.Prof. Dr. Uğur Polat Eylül 1992, 88 Sayfa Bu çalışmada, betonun monotonik yük altodaki doğrusal olmayan davranışı için bir bünye denklemi geliştirilmiştir. Malzemenin modellenmesinde klasik plastisite teorisi kullanılmıştır. Denklemin analitik sonuçlan iki boyutlu yükleme altodaki deney sonuçlan ile karşılaştırımıştır. Bunu takip eden aşamada, denklem bir inelastik sonlu eleman programına yerleştirilmiş ve altı betonarme kirişin yük - öteleme özellikleri incelenmiştir.Deney sonuçlan ile analitik sonuçlar karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelimeler : Beron, Doğrusal Olmayan Analiz, Plastisite Bilim Kodu : 620.01.01 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CONSTITUTIVE MODEL FOR CONCRETE BERKMAN, Ömer M.S. in Civil Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Uğur Polat September, 1992, 88 pages In this study, a constitutive relationship for the time independent nonlinear plane stress behaviour of concrete under monotonic loading is presented. The theory of work hardening plasticity is used in the formulation. Analytical results of the model are compared with experimental results under plane loading. The constitutive relationship is implemented into a nonlinear finite element program to investigate the strength-deformation characteristics of six reinforced concrete beams. Comparison between the predictions and the experimental results are made.