Karakaya baraj gölünün kafeslerde entansif gökkuşağı alabalık (Oncorhynchus mykiss, walbaum 1792) kültürü için taşıma kapasitesinin belirlenmesi
The determination of the carrying capacity of karakaya dam lake for the entansive rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, walbaum 1792) culture in cages
  1. Tez No: 237068
  2. Yazar: BÜLENT AYEKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. EKREM BUHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Karakaya Dam Lake, Aquaculture, Oncorhynchus mykiss, Carrying capacity, Phosphorus, phosphate loading model
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Karakaya Baraj Gölü ülkemizdeki üçüncü büyük baraj gölüdür.. Bu tezin amacı, Karakaya Baraj Gölünün kafeslerde alabalık yetistiriciligi (Oncorhynchus mykiss) için tasıma kapasitesinin fosfor yüklenme modeli kullanarak tahmin edilmesidir. Sonuç olarak; kabul edilebilir fosfor yükü 30 mg/m3, yemdeki fosfor içerigi %1,5, yemden yararlanma oranı 1,5-2,0 arasında kabul edilerek ve diger kaynaklardan fosfor katkıları dikkate alınmadan, ortalama derinligi yaklasık 35,75 m ve yüzey alanı 268 km2 olan Karakaya Baraj Gölünde kafeslerde yetistiriciligi yapılabilecek alabalık miktarı yaklasık olarak 55-80 bin ton/yıl olarak hesaplanmıstır. Anahtar Kelimler: Karakaya Baraj Gölü, Su Ürünleri Yetistiriciligi, Tasıma Kapasitesi , Fosfor, Alabalık, Fosfor Yüklenme Modeli,
Özet (Çeviri)
Karakaya Dam is the third-biggest dam lake in Turkey.. The aim of this study is to determine the carrying capacity of the Dam Lake for Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) culture in the cages using a phosphate loading model. With accepting the load of phosphate, phosphate in fish food and FCR as 30 mg/m3, 1,5% and 1,5-2,0 respectively and disregarding an amount of phosphate coming from other sources, the total capacity of Karakaya Dam Lake, with an approximately 35,75 m in average depth and 268 km2 surface area, for Rainbow trout culture in the cages is 55-80 000 ton/year.