Sanayide talaşlı üretimde kullanılacak web esaslı veri tabanı geliştirilmesi
Development of web based data base to be used in machining industry
- Tez No: 237495
- Danışmanlar: PROF. DR. FARUK ÜNSAÇAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Makine formül ve tabloları, Formulas and tables of mechanical field
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışmada imalatta, makinecilik alanında ihtiyaç duyulan çeşitli sayısal veriler tablolar ve hesaplamalar veri tabanı da kullanılarak bir web sayfasında toplanmıştır. Burada amaç talaşlı imalat yapan herhangi bir işyerinin herhangi bir kimsenin ya da talaşlı imalat ile ilgilenen (öğrenci, akademisyen vb.) kişilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli hesaplamalara, formüllere, tablolara ve standart verilere internet üzerinden hızlı bir şekilde ulaşmasıdır. Çalışmaya başlanmadan önce talaşlı imalat yapan çeşitli işyerleri ve bunların dışında talaşlı imalatın çeşitli bölümlerindeki öğretmenler ve öğrencilerle görüşülerek ihtiyaç duyulan bilgiler saptanmış ve o doğrultuda çalışma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study various numerical data, tables and calculations were needed in machining industry are collected in the web page using a database. Anyone which is interested in manufacturing field (student, academician etc.) needs some calculations, formulas, tables and standart data. The purpose of this study is to provide quick reach these calculations formulas and data to these people via internet. Before starting to this study meetings various have been held with teachers, students and manufacturing people about need to identify the direction and their space of work.