Design and implementation of a monitoring framework
Hata izleme altyapısı tasarım ve gerçeklemesi
- Tez No: 237615
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ DOĞRU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Hata İzleme, Hata Tespit, Windows XP, Fault Monitoring, Fault Detection, Windows XP
- Yıl: 2009
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu tez çalışmasında Windows XP işletim sisteminde hata olarak neler izlenebileceği araştırılmış ve bir hata izleme kütüphanesi oluşturulmuştur. Bu kütüphanenin testi için kullanıcı ara yüzü geliştirilmiştir. Sisteme getirdiği yükü ölçmek için hafıza ve işlemci kullanımını içeren performans testi ile Windows işletim sisteminin şu andaki sürümü (Windows Vista) üzerinde platform uyumluluk testi yapılmıştır.Bu tezde hata izleme-hata tespit ara yüzü de tanımlanmış ve gerçeklemesi yapılmıştır. Hata izleme kütüphanesinde gerçeklenmemiş bir belirtiyi izlemek için projeler kendi izleyicilerini oluşturabilirler. Bu izleyicileri kontrol etmek ve ana izleyici ile bir arada koordine bir şekilde çalıştırmak için izleme altyapısı oluşturulmuştur. Java projeleri için kolay bir şekilde izleyici oluşturmasına yardımcı olacak izleyici oluşturma kütüphanesi geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis work, the symptoms in Windows XP operating system for fault monitoring are investigated and a fault monitoring library is developed. A test GUI is implemented to examine this library. Performance tests including memory and CPU usage are done to see its overhead to the system and platform tests on the current version of Windows operating system series (Windows Vista) are done to see for compatibility. In this thesis, fault monitor-fault detector interface is also defined and implemented. To monitor a symptom that is not implemented in the monitoring library, projects can implement their own monitors. A monitoring framework is designed to control and coordinate these monitors with the main one. To create monitors for Java projects easily, a monitor creator library is developed.