İdeal topolojik uzaylarda weakly ?-pre-I sürekli fonksiyonlar üzerine
On weakly ?-pre-I continuous functions in ideal topological spaces
  1. Tez No: 238013
  2. Yazar: ZEHRA GÜZEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAZİYE YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Weakly ?-pre-I sürekli fonksiyon, almost weakly I-sürekli fonksiyon, contra ? -pre-I sürekli fonksiyon, pre ? -I kapalı fonksiyon, Weakly ?-pre-I-continuous functions, almost weakly I-continuous functions, contra ? -pre-I continuous functions, pre ? -I closed functions
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, tezin giriş bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde, tezde kullanılan kavramların kısaca literatür bilgilerini verdik.İkinci bölümde, [4]'de verilen weakly ?-pre sürekli fonksiyonlar konulu makaleyi çalışıp örnekleri ile inceledik.Üçüncü bölümde, bu çalışma için gerekli olan ideal topolojik uzayların temel kavramlarını verdik. Ayrıca lokal fonksiyon kavramı ([16], Kuratowski) ve bu fonksiyonun ([14], Jankovic ve Hamlet)'de sağladığı özellikleri ayrıntılı bir şekilde yorumladık.Dördüncü bölümde ise, ideal topolojik uzaylarda yeni bir süreklilik sınıfı olan weakly ?-pre-I sürekli fonksiyon kavramını verdik. Bazı karakterizasyonlarını ve temel özelliklerini elde ettik. Aynı zamanda weakly ?-pre-I sürekli fonksiyon kavramınının diğer bazı fonksiyon türleriyle arasındaki bağlantıyı inceledik.
Özet (Çeviri)
This study consists of four sections.In the first section; an introduction and some brief literature knowledge for some parameters have been given.In second section; we have examined the paper is related with weakly ?-pre continuous functions is given ([4], Baker) with its examples.In the third section; we have given the basic concepts of ideal topologicalspaces required for this study. Besides, local function concept ([16], Kuratowski) and the characteristics of this function provided in ([14], Jankovic ve Hamlet) are given unproved have been presented in detail in a proved state by us.In the fourth section; we give a new class of functions called weakly ?-pre-I-continuous in ideal topological space. Some characterizations and several fundamental properties of this class of functions are obtained. Also, it?s relationship with other types of functions is investigated.