Çağdaş eğitim ve eğitimde yönetimin önemi
Contemporary education and the importance of management in education
  1. Tez No: 239024
  2. Yazar: AYŞEGÜL KESİCİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEVAL AKBIYIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Çağdaş Eğitim, Eğitimde Paradigmalar, Eğitim Yönetimi
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Çağdaş Eğitim ve Eğitimde Yönetimin ÖnemiYöneticiler için eğitim yönetimi alanında çağdaş eğitim yaklaşımlarını takip etmek giderek önem kazanmaktadır. Okulların, bir örgüt ve vazgeçilmez kurumlar olarak varlıklarını günden güne daha çok hissettirdikleri çağımızda, eğitimin sorunlarına çözüm önerisi getirecek kuramsal bilgi birikimli yöneticilere ve öğretmenlere sahip olunmalıdır. Bu çalışmada, paradigma yaratan çağdaş eğitim yaklaşımları ve eğitim yönetimi incelenerek bu gelişmeler ışığında çağdaş eğitim ve okul yönetimi açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Contemporary Education and The Importance of Management in EducationIn education management, following the contemporary education approaches is becoming more and more important for the managers. In our age, although schools are letting perceive their existence as organisations and indispensable institutions day by day, there have been possessed some managers and teachers who have theoretical knowledge and can be able to produce suggestions for the problems of education. In this thesis, the contemporary education approaches which create paradigm and education management are scrutinized ; in the light of these developments the contemporary education and school management is tried to be examined.Key Words : Contemporary Education, Paradigms in Education, Education Management.