Marketing orientation among Turkish managers
Türk yöneticilerde pazarlama yönelimi
  1. Tez No: 239473
  2. Yazar: ELİF MALKOÇ ÇAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA DİLBER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama Yönelimi, Modern Pazarlama Kavramı, Marketing Orientation, Modern Marketing Concept
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
Pazarlama yönelimi çok eski bir kavram olmasına rağmen bir çok akademisyen tarafından değişik şekillerde tanımlandı. Bu kavram hakkında hepsinin birleştiği nihai bir tanım yoktur.Bu çalışmada pazarlama yönelimi kavramı hakkında teorik arka plan hazırlandı.Ayrıca, pazarlama yöneliminin bilinirlik derecesini ve uygulamasını tanımlayan bir deneysel çalışma yer aldı.Kobi yöneticileri için böyle bir analiz bulunmadığından hedeflendiği gibi KOBİ yöneticileri seçildi.Umulur ki bu çalışma pazarlama yönelimi açısından bazı eksiklikleri tanımlamada ve gelişmelerin boyutlarını göstermede bir keşif basamağı olur.
Özet (Çeviri)
Although it is a relatively old and familiar concept, the subject of marketing orientation has been defined differently by various scholars in the past. There is no consensus among them about the final definition and scope of the concept.In this study, theoretical background about the concept of marketing orientation will be presented. Furthermore, an empirical study is conducted among Turkish managers to determine the level of awareness and practice of modern marketing orientation. In the study, KOBI managers are selected as the focus since no such analysis exists for KOBI managers.It is hoped that this study will provide an exploratory step in delineating some of the deficiencies and indicate dimensions of improvement in terms of marketing orientation.