Belediyelerde performans ölçümü
Measuring performance in municipalities
  1. Tez No: 239481
  2. Yazar: DİLEK ACAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULKERİM ÇALIŞKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Performans, belediye, performans ölçümü, Performance, municipality, measurement of performance
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Bölümü
  12. Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmada, performans kavramı ve belediyelerde gerçekleşen performans ölçümüne değinilmiştir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte performans ölçümünün önemi giderek artmıştır. Önceleri özel sektörde yoğun olarak kullanılan performans ölçümü, günümüzde kamu sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır. Belediyeler için performans ise önceden ortaya konulan hedefi ne ölçüde yerine getirildiğini belirlediği için başarının tespiti olarak değerlendirebiliriz. Çalışmada performans ölçümü, performans ölçümünün gerekliliği, çeşitli performans göstergeleri ve performans ölçümü aşamalarına yer verilmiştir. Son olarak performans ölçümü uygulamasında, performansla ilgili yaşanılan sorunlar ve performansın iyileştirilmesi için neler yapılabileceğine yer verilmiştir. Çeşitli ülke uygulamalarından bahsedildikten sonra hizmet performansında başarılı bulunan Yalvaç Belediyesi örneğine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, ıt has been mentıoned about performance concept and measurement of performance in municipalities. With the uzlidity of archaic financial management and inspecting law which has 5018 no, the importance of measurement of performance has been increased. Previously, performance measurement was used in private sector intersively but now on it has been also used in archaic sektor too. In municipalities, performance measurement is because used to see if it is carried out on reachiung to the determined targets, and also used to evawate the determination of accomplish went. In the study, ıt has been given place to, performance management, performance components and supervision, problems lived on while measuring performance and improvement in measuring performance subjects. After talk about many country practices,given a sample of the successful services performance for Municipality of Yalvaç.