Vakı'a Suresi'nin din eğitimi açısından tahlili
Sure of Vaki'a analysis in terms of the religion education
- Tez No: 239822
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA USTA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'ân-ı Kerim, Vakı'a, din eğitimi, insan
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tezin konusu, insanların rehber kitabı olan Kur'ân-ı Kerim'in Vakı'a Suresi'nin din eğitimi açısından araştırılmasıdır. Amacımız, söz konusu surede eğitime dair çıkarımları tespit ederek din eğitimine katkıda bulunabilmektir.Tezimiz bir giriş, üç bölüm ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Giriş kısmında tezin konusu, amacı ve metoduna değinilmiştir. Birinci bölümde ahirette insanların karşılaşacakları ödül ve cezalara değinilerek din eğitimi açısından sure incelenmiş, ikinci bölümde insanı ahirete imana götüren olgular üzerinde durulmuş, ayetlerde geçen eğitim metotları açıklanmış, son bölümde ise Kur'an'ın din eğitimindeki önemi üzerinde durularak, ölüm anında insanın durumu anlatılmıştır.Çalışmamızın sonuç bölümünde Vâkı'a Suresi'nde eğitim açısından bizi aydınlatan neticeler ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Subject of this thesis is from the point of religious interpretation of Vakı?a Sura, which is in Kur?ân-ı Kerim. Our aim is to, the way that education inference to set and to contribute to religious education.This thesis consists of an entry part, three sections and a conclusion part. The entrance part, subject, the purpose and method of the thesis was mentioned along. In the first part, rewards and penalties, which people run into in afterlife, touched on and according to religion education sura was examined. In the second part, facts which brought to afterlife and faith examined and education methods which are in verse of the Koran explained. In the last part importance of Koran in religious education was dwel upon. Situation of human was searched in death time.In conclusion part of the study, good results ın educatıonal ın Vakı?a Sure were shown.KEY WORDS: Kur?ân-ı Kerim, Vâkı?a, Religious Education, Human Being