Gençliğin kimlik oluşumunda din, aile ve medyanın etkisi: Kahramanmaraş lise gençliği üzerine sosyolojik bir araştırma
Effects on religion, family and media on the establishing identity of youth: A sociological study on the youth of Kahramanmaraş
- Tez No: 240089
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. ALİ KİRMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Gençlik, Kimlik, Aile, Din, Medya ve Sosyalleşme, Youth, Identity, Family, Religion, Media and Socialization
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Gençlik her toplumda en dinamik unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğal olarak toplumun en yenilikçi unsuru gençliktir. Gençler toplumun en duyarlı ve en dinamik kesimi olmaları nedeniyle içinde bulundukları toplumun sosyal, kültürel, ekonomik şartları ve diğer sorunlarından etkilendiği bilinmektedir. Gençler sosyalleşme sürecini yaşarken kendilerine bireysel ve sosyal bir kimlik oluşturma çabasındadırlar. Gençler kimliklerini oluşturdukları bu süreçte ailenin, dinin ve medyanın etkisi altındadırlar.
Özet (Çeviri)
The youth appears suddenly in front of us the most dynamic component in every society. Naturally, the most advocate of change of the society is youth. The young people are affected the social, cultural, economic condition and the other problems of the community because of they are the most dynamic and sensitive component of the society. In this process, the young people try to establish their individual and social identity. While they establish their identity, the family, religion, media and popular culture affect to them.