Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' ne ait spor tesislerinin, fiziksel özelliklerinin ve işletmecilik anlayışının, sporcu ve antrenörlerin ihtiyaç ve beklentileri açısından değerlendirilmesi (Kahramanmaraş ili örneği)
Evaluation of sport facilities? physical features and management comprehension owned by Provincial Directorate of Youth and Sports, in terms of sportsmen and trainers? necessities and expectations (Model as Kahramanmaraş city )
  1. Tez No: 240093
  2. Yazar: MUHAMMET VAHİT DEMİRÖZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELÇUK GENÇAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, İşletme, Sports, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sporcu, antrenör, spor tesisi, fiziki özellikler, işletmecilik anlayışı, Sportsman, trainer, sport center, physical features, management comprehension
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
  12. Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu araştırmanın amacı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' ne ait spor tesislerinin fiziksel özelliklerinin ve işletmecilik anlayışının, sporcu ve antrenörlerin, ihtiyaç ve beklentileri açısından değerlendirilmesidir. Araştırmanın amacını gerçekleştirmek üzere literatür taraması yapılarak araştırmanın problemine ilişkin bilgilere yer verilmeye çalışılmıştır. Araştırma kapsamında sporcu ve antrenörlere, tesislerin fiziksel özellikleri ve işletmecilik anlayışları ile ilgili bir anket uygulanmış ve anketten elde edilen bulgularla araştırmanın problemine çözüm aranmıştır. Elde edilen veriler SPSS 13 yazılımına girilmiştir. Girilen veriler SPSS 13 yazılımında değerlendirilerek çizelgeler halinde gösterilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde kişisel bilgi değişkenleri (yaş, cinsiyet, vb.) frekans ve yüzde dağılımları bulunarak tanımlayıcı istatistikler yapılmıştır.Bu araştırmanın evrenini Kahramanmaraş ilinde GSİM' e ait spor tesislerinde, görev yapan antrenörler ve tesislerden yararlanan sporcular oluşturmaktadır. Çalışmanın sonunda Kahramanmaraş ilinde GSİM' e ait spor tesislerinin fiziksel özelliklerinin ve işletmecilik anlayışının sporcu ve antrenörlerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayamadığı, anket maddelerine, cinsiyet ve konuma göre farklı cevapların verildiği belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to evaluate physical features and management comprehension of the sport facilites? owned by Provincial Directorate Of Youth and Sports, in terms of sportsmen and trainers necessities and expectations. In order to fulfill the aim of the study, as consulting to the relevant literature information has been tried to be given about the issue of the research. In accordance with the content of the study, a questionnaire, about the physical features and management comprehension of the sport facilities?, was applied to sportsmen and trainers, the solution for the issue of the study has been sought. The data has been transferred into the SPSS 13 software. The transferred data has been analyzed in the SPSS 13 software and shown in graphics. In order to analyze the data, defining statistics have been made after finding out the personal information variables, (age, gender etc.) frequency and percentage distribution.The sportsmen and trainers using the sports centers owned by Provincial Directorate Of Youth and Sports form the content of the study. At the end of the study, it has been found out that physical features and management comprehension in the sports centers owned by Provincial Directorate Of Youth and Sports couldn?t respond to sportsmen and trainers necessities and expectations. In study it has been determined that questionnaire items were answered differently according to gender and trainer or sportsman.