Türkiye'de girişimcilik teşvikleri ve yeterliliği Ankara'da bir araştırma
A research on entrepreneurship and adequacy of supports in Ankara
- Tez No: 240415
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERCAN TAŞKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Girişimci, Girişimcilik Destekleri, Entrepreunership, Entrepreuner, Entrepreuner Supports
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Üretim faktörlerinden biri olan girişimci kavramı son yıllarda teoride ve pratikte çok önem kazanmıştır. Yoğun rekabetin yaşandığı, dinamik ve değişen piyasa koşullarında girişimde bulunmak oldukça zorlaşmıştır. Girişimci herhangi bir girişimde bulunurken desteğe ihtiyaç duymaktadır.Bu çalışmanın amacı, girişimcilik ve girişimcilik teşviklerinin yeterliliğini araştırmaktır. Araştırma, Ankara'da bulunan küçük ve orta büyüklükteki işletme sahipleri üzerinde yürütülmüştür. Her bir işletme sahibine bir adet anket verilmiş ve dağıtılan 100 anketin her birinden cevap alınmıştır. Bu yolla elde edilen veriler SPSS istatistik programında analiz edilerek bazı sonuçlara ulaşılmıştır.Araştırmada sonuç olarak, Türkiye'de girişimciliği özendirmek için verilen devlet teşviklerinin girişimciler tarafından eksik bulunduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The concept of entrepreuner, one of the factors of production, has gained paramount importance in recent years. It is getting more and more difficult in today?s dynamic and changing market conditions, in which there has been fierce competition. The entrepreuner needs support when attempting to stat any kind of enterprise.The aim of this research is to search for entrepreunership and the adequacy of entrepreneurship supports. The questionnaire has been applied to entrepreuners who run small and medium enterprises in Ankara. Each entrepreuner has been given a questionnaire and all 100 questionnaires given have been. Data collected this way has been analyzed by SPSS statistics program and some results has been obtained.As a result of this study, it is concluded that the government supports given in order to encourage entrepreneurship in Turkey is not found adequate.