Aile şirketlerinde kurumsallaşma ve yönetimin devri: Uşak OSB'nde örnek uygulama
Institutionalization in family business and handover management for the next generation: A study on family companies in Uşak OSB
  1. Tez No: 240478
  2. Yazar: NİHAL DÖNMEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KARAASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsallaşma, Aile Şirketleri, Yönetimin Devri, Institutionalization, Family Businesses, Handover the Administration
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Aile şirketleri ülke ekonomisinin büyümesinde önemli katkı sağlayan kuruluşlardır. Aile şirketlerinin bir çalışma konusu olarak ortaya çıkması ile birlikte bu işletmelerde kurumsallaşma ve yönetimin sonraki kuşaklara devri hususu gündeme gelmiştir.Bu çalışmamızda aile şirketlerinde kurumsallaşma ve yönetimin devri ilişkisi araştırılmış ve ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Family Businesses provide a significant contribution to growth of national economy. After the emergence of family business as an area of study institutionalization and handover management for the next generation case come to order.In this study, we analysed that institutionalization and handover management for the next generation in family business. And after the analysis we made statement about emerging problems and solution proposal.