Kültür odaklı kentlerde markalaşma ve Edirne örneği
Branding in culture-oriented cities, 'the example of Edirne?
  1. Tez No: 241097
  2. Yazar: SAİM ALTAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DERMAN KÜÇÜKALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Kent, Markalaşma, Edirne Kenti, SWOT Analizi, Brand, Brand City, Branding, The city of Edirne, SWOT Analysis
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Ulusal ve uluslararası alanda tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımının yapılması ve kentin görülüp gezilebilecek yerler olması yolunda, şehir veya ülkelerin markalaşması, kentsel, bölgesel ve ülke kalkınmasının en önemli araçlarından biri haline gelmiştir.Bu tez çalışmasında Edirne kentinin var olan tarihsel ve kültürel zenginliklerinin kent markası yaratmadaki etkileri temel amaç olarak belirlenmektedir. Bu çalışmada teorik olarak markalaşma, markalaşmanın kentin talep edilebilirliğini arttırmadaki önemi, Edirne'nin tarihsel ve kültürel zenginliklerinin tespiti, SWOT analizi kavramı tanımsal yönden incelenmesi ve Edirne kentinin SWOT analizi yöntemi ile üstün, zayıf, fırsat ve tehdit içeren noktaları tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In national and international arena, the advertisement of historical and cultural assets and branding a city or country, to make a city one of the places to be visited, has become one of the most important means of an improvement of urban, territory and country.In this thesis study, the impacts of historical and cultural abundance that the city of Edirne has in creating a brand city are defined as to be the main purpose. In this paper, branding in theory, the importance of branding as it increases the demands on a city, the presentation of historical and cultural abundance of Edirne, the examination of SWOT analysis regarding its definition and the city of Edirne?s superior and weak features and its opportunities and constraints are found out through the method of SWOT analysis.